Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksal; “Pazar günü Edirne adayımız da açıklanabilir”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aksal, 7 Ocak 2024’te adayların bir kısmının açıklanacağını söyledi. Aksal, “Eğer Edirne’de aday kesinleşmişse bu Pazar günü Edirne adayımız da açıklanabilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 11:46
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Aksal; “Pazar günü Edirne adayımız da açıklanabilir”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yerel seçimler hakkında değerlendirmede bulundu. Aksal, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) vermiş olduğu son adayların açıklanma tarihi olan 20 Şubat’tan önce bütün adayların açıklanacağını söyledi. Aksal, Edirne’nin adaylarının da 7 Ocak’ta açıklanabileceğini belirtti.

“PAZAR GÜNÜ BİR KISMI AÇIKLANACAK”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Genel seçimlerimizi yaptık ve arkamıza koyduk. Bu millet önümüzdeki 5 yıl kendisini kimi yöneteceğine, kimi idare edeceğine karar verdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçti ve mecliste de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na verdi. Akabinde de yerel seçimler geliyor. Biz her zaman söylüyoruz. AK Parti Belediyeciliği hizmet belediyeciliğidir. Yerel seçimlerin bir ayağı da adaylarımızın belirlenme sürecidir. Arkadaşlarımız bu süreci merak ediyorlar. İlk önce aday adaylarımız başvuru yapıyor. Ben herkese teşekkür ediyorum. Aday adayı olmak demek, ben göreve hazırım demek. Daha sonra temayül yoklamaları yapılıyor, anketler yapılıyor, kamuoyu araştırmaları yapılıyor ve günün sonunda bizim partimizde bir üst kurul kuruluyor. Bu üst kurulda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında adaylarımızı belirliyoruz. Adaylarımızı belirlediğimizde de bu adaylarımızı açıklıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) son adayları YSK’ya verme günü 20 Şubat akşam 17.00 Salı gününe geliyor olması gerekiyor ama biz o tarihi beklemeden adaylarımızı açıklamak istiyoruz. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik takvimi açıkladı ve bir kısmının özellikle İstanbul ağırlıklı adaylarımızı İstanbul’da bu Pazar günü açıklayacağız. Özellikle büyük şehirlerimizin ve illerimizin bir kısmını da açıklayacağız. Diğer adaylarımızı da 15 Ocak’ta açıklayacağız. O gün aynı zamanda Cumhurbaşkanımız partinin seçim beyannamesini de açıklayacak. Ve ondan sonra hepimiz tam zamanlı sahada olacağız. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KESİNLEŞEN İLLERİ BEKLETMENİN ANLAMI YOK”

Aksal, “Edirne’nin adayı Pazar günü açıklanabilir ama en geç 15 Ocak’ta açıklanacak. Pazar gününe kadar kararı verilen, kesinleşen illeri bekletmenin bir anlamı yok. Bir an önce açıklanacaktır. Edirne’de çalışmalar tamamlanmışsa, biliyorsunuz ki son sözü Cumhurbaşkanımız söyler. Eğer Edirne’de aday kesinleşmişse bu Pazar günü Edirne adayımız da açıklanabilir” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.