Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKDAĞ SERT ÇIKTI: “ŞEHRİN ÜSTÜNDE ÖLÜ TOPRAĞI VAR”

BÜDDER Başkanı Önder Akdağ 8’nci Edirne Maratonunu değerlendirdi. Destek alamamaktan yakınan Akdağ, inançla 9. Maratonu da gerçekleştireceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 17:00
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
AKDAĞ SERT ÇIKTI: “ŞEHRİN ÜSTÜNDE ÖLÜ TOPRAĞI VAR”

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, 16 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşen 8’inci Edirne maratonunu değerlendirdi. Akdağ, organizasyon için Valilik ve Belediye haricinde birçok yerden destek alamadıklarını belirtti. Önder Akdağ, maraton ile şehre bin kişi geldiğini, bu gelenlerin konaklama, alışveriş ve şehrin tanıtımına katkı sağladığını, bu katkının esnafa yansıdığını ama bu zamana kadar Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir kuruşluk katkı görmediklerini söyledi. Edirne’de 4 milletvekilinden sadece İYİ Parti milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’ın maratona geldiğini diğer 3 milletvekilinin 10 dakika zaman ayırıp uğramadığını belirtti.

Akdağ, “Her yıl olduğu gibi coşkulu bir organizasyon oldu. Görünen tarafları ülkemiz adına şehrimiz adına mükemmel. Bir sivil toplum örgütü olarak, amatör bir spor kulübü olarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. 8 yıldır bir sürü imkansızlıklara ve güçsüzlüklere rağmen yılmadan usanmadan, her yıl bir sürü borç yüküyle bu organizasyonu devam ettirme karalılığı gösteriyorduk. Bu dünyadan gelip geçmemeliyiz, gelecek nesiller için bir şeyler yapmalıyız. Bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz ama gerçekten anlaşılmadığımızı düşünüyoruz. Birileri bizi anlamıyor, gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştıklarımızı görmüyorlar diye iyi bir şeyler yapmaktan geri durmayacağız. Bu meseleye inanan, spora inanan, sporun birleştirici gücüne inanan, ülke tanıtımına kattığı katkıya inanan, şehir turizminin sunduğu ekonomiye inanan insanlarla biz devam edeceğiz. Güneşin doğuşuna inanmayan milyonlarca insana rağmen her gün güneş yeniden doğuyor. Bir inanmışlıkla bu organizasyonu bir sonraki kuşağa aktarmaya ve tarihe not düşmek adına gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Şehri yönetenlerin bilmesi gerekir ki bu tür organizasyonlar bir ülkede, şehirde, başarıyla ve sorunsuz bir şekilde yapılıyorsa o aynı zamanda oranın da gelişmişliğinin bir göstergesidir. Bu tür işler imeceyle yapılır. Ama maalesef çoğu zaman biz yalnız bırakılıyoruz. Evet destekler veriliyor ama verilen desteklerin yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu şehrin üstünde bir ölü toprağı var ve biz onu kaldırmak için uğraşıyoruz ve herkesin bu toprağı kaldırmak için çaba sarf etmesini istiyoruz. Bu şehir ve ülke adına iyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Maratonu gerçekleştirdik, bu Cumhuriyet’in 100’üncü yıl maratonuydu. 100’üncü yıl maratonunda şehrin 4 milletvekilinden 3 tanesi ‘bu şehre bin tane adam gelmiş bu sıcakta koşuyor’ diye 10 dakika lütfedip oraya gelme nezaketini göstermediler. Biz bize inananlarla, arkamızdan gelenlerle yolumuza devam edeceğiz. Bizi yok sayanları günü geldiğinde biz de onları yok sayacağız. Bu şehirde 700 civarı sivil toplum örgütü var. Kimse böyle bütçeli işler yapmıyor. Sivil toplum örgütlerine çoğu yerde kimse gerekli saygıyı göstermiyor. Kimse bize zorla saygı göstermek zorunda değil ama kimseye de bu kadar emeğin üstüne bize saygısızlık yapma lüksünü vermeyeceğiz. Biz bu organizasyonu 9’uncu kez gerçekleştireceğiz. İnanalar bizimle gelsin, inanmayanlar da o kendi sığ dünyalarında kendileriyle baş başa kalsınlar” dedi.

TİCARET ODASI’NIN BU İŞTE BİR KURUŞ KATKISI YOK

Belediye ve valilik bu işin bir parçası olduğunu, onların yapmış olduğu işlerin parayla ölçülür işler olmadığını belirten Akdağ, “Her zaman zaten destek veriyorlar. Sağ olsunlar. Maalesef bu işler bütçeli işler. Forma, çanta, ayakkabı, madalya, kupa ve para ödülleri var. Maalesef şehirden biz gerekli desteği alamıyoruz. Mesela Ticaret Odası’nın bu işte bir kuruş katkısı yok. Biz bu şehre bin tane adam getiriyoruz. Konaklama, yeme, içme, alışveriş, şehrin ve ülkenin tanıtımına katkı, TRT bu organizasyonu naklen yayınlıyor. Saatlerce bu şehirden naklen yayın yapılıyor. Bunu parayla yaptıramazsınız. Bundan en çok istifade eden meslek odaları üyeleri yani esnaf odalarımız. Esnafımız anlamadı diyelim, o esnafı temsil eden esnaf odalarımızda mı anlamaz? Bu kadar mı uzaklar? Kırklareli Ticaret Borsası, Edirne maratonuna katkı sunuyor, Edirne Ticaret Borsası bu olayın hiçbir yerinde yok. Biz Edirne Ticaret Odası’ndan bir katkı almadık. Çok sineye çektiğimiz zamanlar oldu ama bundan sonra bu işe kim destekçi, kim köstek oluyor hepsini açıklayacağız” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.