Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akalın; “CHP yarıştan kopmuş vaziyette”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İYİ Parti’nin Edirne’de AK Parti ile başa baş bir yarış sergilediğini belirterek; “Maalesef Cumhuriyet Halk Partisi bu yarıştan kopmuş vaziyette” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 17:14
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Akalın; “CHP yarıştan kopmuş vaziyette”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Edirne’deki son durum ile ilgili açıklama yaptı.

Akalın, İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kentte son 2 haftadır çeşitli siyasi partiler ve anket şirketleri tarafından paylaşılan anket sonuçlarına dikkat çekti. Seçim sürecinde manipülasyon yapıldığını söyleyen Akalın, İYİ Parti’nin Edirne’de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile yarıştığını belirtirken; CHP’nin yarıştan koptuğunu ifade etti.

“TEK BAŞIMIZA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Akalın, enteresan bir seçim sürecinin yaşandığını belirterek; “Türkiye için çok önemli bir seçim bu. Önemi şöyle; bazı mesajlar çıkacak bu seçimde. Öyle bir seçim ki düşünün; milletimiz maalesef ölümle sıtma arasına sıkıştırılmış durumda. Bir taraftan devletin bütün imkânlarını kullanan siyasi iktidar, seçimi kazanmak için hepimizin vergilerinden oluşan, devletin kurumlarını kullanarak bir yarış sergiliyor; diğer tarafta da yerelde iktidar sahipleri, yerelin bütün imkânlarını kullanarak bir yarış sergiliyorlar. Biz de tek başımıza böyle onlara karşı milletimizin yanında mücadelemizi devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ İLE BAŞA BAŞ BİR YARIŞ SERGİLİYORUZ”

Seçim sürecinde zaman zaman manipülasyonların yapıldığını söyleyen Akalın; “Gerçek olan milletimizin bize teveccühünü görüyoruz. Dikkat ederseniz son 2 hafta önceki bazı anketler yayınlandı. Ondan sonra bunun devamı geldi. Biz ikinci sıradayız ve son anketlerde de birinci sıraya doğru yürüyoruz. Bu seçimde burada AK Parti ile yarışıyoruz ama bir bakıyorsunuz bir anda yepyeni bir anket çıkıyor ortaya ve bizi çok düşük gösteriyor. Buna inanmak mümkün değil; buna kimse de inanmıyor. Bu işi parayla yapanlar var. Bize de zaman zaman geliyorlar. Bizim kendi yaptırdığımız anketlerimiz de var ama onları paylaşmıyoruz. Biz yerimizi, bu yarışta nerede olduğumuzu biliyoruz ama bunlar güvenilir anketler. Biz, AK Parti ile başa baş bir yarış sergiliyoruz. Maalesef Cumhuriyet Halk Partisi bu yarıştan kopmuş vaziyette. Dolayısıyla bu yarış iki parti arasında geçiyor. Bunu herkes de biliyor ama bunu terse çevirmek için CHP de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar sonuçta milletimiz karar verecek. 31 Mart'ta göreceğiz. Herkes karnesini alacak ama bu tür yalan haberlerle, yalan anketlerle seçim yönlendirilmeye çalışıyor” dedi.

“SEÇİMİN GALİBİ İYİ PARTİ OLACAK”

Akalın, Mahalli İdareler Seçimlerinde milletin mesaj vereceğini belirterek; “Bu mesaj seçimi. Evet, bu seçimde yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Edirne'yi kim daha iyi yönetecekse, kim daha tecrübeliyse milletimiz, Edirne halkımız ona bu görevi verecek. Fakat aynı zamanda da bir mesaj seçimi. Ülkemizde yüzde 80'in üzerinde bir kesim fakirlik sınırının altında yaşıyor. Ülkenin asıl sorunu bu. Emeklimiz, işçimiz, çiftçimiz memnun değil. Türkiye'de kimse memnun değil. Sadece belli bir rant peşinde olanlar, siyasal iktidardan nemalananlar memnun. Onun haricinde ülkemizde memnun insan yok. Onun için gayri memnun olan milletimiz bir kere siyasi iktidara bir sarı kart gösterecek. Diğer tarafta da Edirne'de yaşananları hepimiz gördük. Bunu da milletimiz değerlendirecek, yine diğer tarafa da bir sarı kart gösterecek ve bu seçimin galibi de İYİ Parti olacak” sözlerine yer verdi. Toplantı, İYİ Parti Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin konuşması ile devam etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.