Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AİLE İÇİ ŞİDDETTE EDİRNE, TÜRKİYE ORTALAMASI ÜSTÜNDE

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne İl Genel Meclisi’nde sunum yaptı. Sunumda, aile içi şiddet konusunda Edirne’nin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 17:31
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
AİLE İÇİ ŞİDDETTE EDİRNE, TÜRKİYE ORTALAMASI ÜSTÜNDE

Edirne İl Genel Meclisi 11’nci oturum, 9’uncu bileşiminde Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, meclis salonunda İl Genel Meclisi üyelerine sunum yaptı. Sunumda Edirne’de 401 personelle hizmet verdiklerini açıklayan Özbaş, 886 kişinin bakımını üstlendiklerini, aile ile ilgili sorunların tespiti konusunda Aile Çalıştayı düzenlediklerini ve Aile Eğitim Programlarıyla 11 ayda 108 aile eğitimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

SERTİFİKAYI GÖTÜRMEYEN CEZAEVİNE

Aile içi şiddet konusunda şiddet uygulayan bireylere, Halk Eğitim Merkezinde zorunlu olarak Öfke Kontrolü ve Aile İçi İletişim konularında eğitim verildiğini belirten Bilgin Özbaş; “Bu eğitime gelenlerin çoğunluğu cezaevine girmeyi tercih eder. Bu insanlar şiddet uygulamış diye seminere katılmak çok zor geliyor. 16 saatlik seminer sonrası sertifikasını aile mahkemesine götürmesi gerekiyor. Eğer sertifikasını götürmezse cezasını çekmek üzere zorunlu olarak cezaevine götürülüyor” dedi.

Özbaş, 2022 yılında kadına şiddet konusunda Türkiye ortalamasının binde 3,7 olduğunu, Edirne ortalamasının ise binde 4,6 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

MARMARA’NIN EN BÜYÜK HUZUREVİ

Edirne’de yapımı devam eden huzurevi inşaatının da çok hızlı ilerlediğini belirten Bilgin Özbaş, huzurevinin tamamlandığında 200 yatak kapasitesi ile Marmara Bölgesi’nin en büyük huzurevi olacağını ifade etti.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.