Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

94 Eserlik Resim Sergisi, Devecihan’da Açıldı

Edirne’de Fular’t Galeri’nin karma resim sergisi, Devecihan’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçı Güzin Anbar ve çeşitli sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide, 94 eser sanatseverlerle buluşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 17:43
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
94 Eserlik Resim Sergisi, Devecihan’da Açıldı

Ressam Güzin Anbar tarafından, Fular’t Galeri bünyesinde yer alan birçok sanatçının 94 eserinin sergilendiği karma resim sergisi, Devecihan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk’ün de katıldığı serginin açılışında konuşan Fular’t galeri sanatçısı ressam Güzin Anbar, bir Edirne aşığı olduğunu, gelecekte Edirne’ye yerleşmeyi hayal ettiğini belirterek “Fular’t galeri 2015 senesinden beri Kızıltoprak’ta atölye ve galeri olarak hizmet etmekte. Sanatçı arkadaşlarımla dönem dönem çalıştaylar yapıp, İstanbul dışında sergiler açıyoruz. Ben Edirne hayranı bir kişiyim ve emekliliğimde Edirne'ye yerleşmeyi düşünüyorum. Öyle bir hayalim var. Onun için de bu seferki durağımız da Edirne olsun dedik ve sizlerin de desteğiyle buradayız. Her şey için çok teşekkür ediyorum. Sanatçı arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Hiç beni yalnız bırakmıyorlar, destekliyorlar. Her 14 günde bir galerimde sergiler açıyorum çeşitli sanatçılara. Edirne'ye de hem atölyemdeki çalışanlar hem de benimle birlikte olan yola çıkmış sanatçılarla beraber geldik. Mekanın çok güzel olduğunu düşünüyorum. Hemen hemen her teknikten eserler var. Dijital, minyatür, sulu boya, toz, pastel var. Akrilik var. Yağlı boya var. Her sanatçı kendi tekniğiyle çalışmalar yaptı. Onları getirdik” dedi.

Sergi, Devecihan Kültür Merkezi’nde 31 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Sanatseverler gün içerisinde sergiyi ücretsiz gezebilecekler.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.