Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“9 BİN GÜN PRİM ADALETSİZLİKTİR”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Bağ-Kurlu esnafın yaşadığı sorunlara dikkat çekerek; “En azından emeklilik hakkını verin. ‘9 bin gün prim ödeyeceksin’ demek adaletsizliktir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 15:27
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“9 BİN GÜN PRİM ADALETSİZLİKTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Bağ-Kurlu esnafın zorlu bir dönemden geçtiğini belirterek, esnafın maruz kaldığı mali zorluklara dikkat çekti.

Gaytancıoğlu, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada, esnafın kira, stopaj vergisi, sigorta masrafları gibi mali yüklerle baş etmekte zorlandığını ifade etti. Esnafın işlerinin azalması, ödenemeyen çekler ve senetler gibi sorunlarla da karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Gaytancıoğlu, esnafa emeklilik hakkının tanınması gerektiğini belirtti.

Gaytancıoğlu, hükümetin Bağ-Kurlu esnafı daha fazla üzmemesi gerektiğini söyleyerek; “Zaten kira, stopaj vergi, sigorta masrafları, işlerin azalması, ödeyemediği çekler-senetler esnafı kahrediyor. En azından emeklilik hakkını verin. Bağ-Kur’da işe giriş tarihine göre emeklilik hakkı tanınmalıdır. Çünkü Bağ-Kurlu kendi yanında çalıştırdığı işçisinin primini bile ödemekte zorlanıyor. İşçisi bile 5 bin-7 bin 200 günde emekli olurken Bağ-Kurlu esnafa, ‘9 bin gün prim ödeyeceksin’ demek adaletsizliktir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi ve emeklilik haklarının verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.