Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023’ün son meclisinde gündem Sayıştay raporu

İl Genel Meclisi’nin 2023 yılındaki son toplantısında Sayıştay Başkanlığı’nın açıkladığı 2022 yılı İl Özel İdaresi denetim raporunda bulunan 4 adet bulgu ve sonuçları açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 16:40
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
2023’ün son meclisinde gündem Sayıştay raporu

Edirne İl Genel Meclisi’nin Aralık ayındaki son toplantısı bugün düzenlendi. Meclis Başkanvekili Halil Akdağ yönetiminde düzenlenen toplantıda, Sayıştay Başkanlığı’nın açıkladığı 2022 yılı İl Özel İdaresi denetim raporunun son bölümü okundu.

2023 yılının son İl Genel Meclisi toplantısında, Akdağ tarafından okunan raporda, 4 adet bulgu ve sonuçlarına yer verildi.

“TEKRAR KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ’NE AKTARILMAMALI”

Bakanlıklar ve merkezi idare kapsamındaki kuruluşların yatırım ödeneklerinin idarece köylere hizmet götürme birliklerine aktarılması konusundaki bulguyu açıklayan Akdağ; “Sonuç olarak İl Özel İdaresi tarafından, bakanlıklar ve merkezi idare kuruluşlarınca gönderilen yatırım ödeneklerinin, tekrar köylere hizmet götürme birliklerine aktarılmaması gerektiği değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

“MEVZUATA UYARLILIK BULUNMADI”

Akdağ, köylere hizmet götürme birliklerine yatırım planı, yıllık çalışma ve uygulama programı projeleri olmadan ödenek aktarılması konusundaki bulgunun da sonucunu açıklarken; “Sonuç olarak köylere hizmet götürme birliklerine İl Genel Meclisi kararı alınmadan ödenek aktarımı yapılmasına mevzuata uyarlılık bulunmadığı değerlendirilmektedir” dedi.

“ÖDENEKLER TAHSİS AMAÇLARI DIŞINDA KULLANILMAMALI”

Yatırım için aktarılan ödenek karşılığı kaynağın tahsis amacı dışında kullanılması konusundaki bulgunun sonucunu açıklayan Akdağ; “Sonuç olarak 5302 sayılı İl Genel Meclisi Kanunu’nun 6’ncı maddesine istinaden bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşları tarafından aktarılan ve belirli amaçlarla idareye tahsis edilen ödeneklerin tahsis amaçları dışında kullanılmaması gerekmektedir” sözlerine yer verdi.

“BAKANLIK NEZDİNDE TAKİP EDİLMESİ UYGUN”

Akdağ, son olarak muhasebe sisteminin geçmişe dönük işlem yapılmasına izin verilmesi bulgusunun sonucunu açıklarken; “Kurum tarafından düzenleme kayıtlarının mevzuattaki usullere göre yapılması ve idarenin de tabi olduğu ve tüm İl Özel İdaresi’nde kullanılmakta olan e-İçişleri Muhasebe Modeli’nin geçmişe dönük işlem yapmaya izin vermemesini teminen, ilgili kurum olan İçişleri Bakanlığı nezdinde takip edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir” dedi. Akdağ’ın Sayıştay denetim raporunu tamamlamasının ardından toplantı sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.