Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“2019’da AK Parti’den adaylık için Ankara’daydı”

CHP önceki dönem İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP’den Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu kabul edilmediği açıklanan Recep Zıpkınkurt’un, 2019’da AK Parti’den aday olmak için Ankara’ya gittiğini söylerken; “Benim partim, başkanlarıyla beraber seçilmişlerine sahip çıkıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:35
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“2019’da AK Parti’den adaylık için Ankara’daydı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP’den Edirne Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusu yapan ve Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı tarafından başvurusunun kabul edilmediği açıklanan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile ilgili konuştu.

CHP önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne’yi ziyaretinden önce ETSO yönetimi ve meclis üyelerini programa davet etme amacıyla ziyaret talep eden Pekcanlı ve CHP’li heyetin, Zıpkınkurt’tan aldığı yanıtı hatırlatan Pekcanlı, Zıpkınkurt’un aday adaylığı başvurusunun kabul edilmemesini de yanıt verdi.

“TELEFONDA, ‘İL BAŞKANI HARİÇ BUYRUN GELİN’ DEDİĞİNİ DUYDUM”

Zıpkınkurt’un CHP’den talep edilen ziyarete verdiği cevaba dikkat çeken Pekcanlı; “Geçen sene Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarının açılışına Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gelmişti. Bu programla ilgili Genel Başkanımız gelmeden önce sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odalarının daveti için bir çalışma ekibi geldi. Bu çalışma ekibinde 3 tane milletvekilimiz vardı. Ayrıca Edirne’den de milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu vardı. Milletvekilleri Edirne’ye geldiklerinde kimleri ziyaret edeceğimize dair program yaptık. Protokol sırasına göre Valilik, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası ve daha birçok yerden randevu alıyorduk. Kurumların bizzat başkanlarını aradık ve ziyaret isteme sebebimizi söyledik. Okan vekilimiz ile partide bu programı yaparken, dönemin Ticaret ve Sanayı Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’u aradı. Yan yana olduğumuz için ben de telefonda dediğini duydum; ‘İl Başkanı hariç buyrun gelin’ dedi. İl Başkanının gitmediği yere hiçbir belediye başkanı, milletvekili gitmez. Gelen milletvekillerimiz de, ‘Madem genel başkanımızı temsil eden il başkanımızı istemiyor, biz de gitmeyeceğiz’ dediler” ifadelerini kullandı.

“İL VE İLÇE BAŞKANINA TEŞEKKÜR MESAJI YAYIMLAYACAĞIM”

CHP’nin Zıpkınkurt kararı ile geçmişindeki seçilmişlere sahip çıktığını söyleyen Pekcanlı; “Ben CHP İl Başkanıydım, o da ETSO Başkanıydı. Benim partim, geçmişindeki seçilmişlere ve partisine sahip çıkıyor. Sana da ETSO, ‘Niye bizim başkanımızı CHP’den aday yapmıyorsunuz?’ diye sahip çıksa ya? Benim partim ama ben hiçbir şey demedim. Bu bir tavırdır. Bu insanın aday adayı olmaması gerekiyordu. Hatta ‘100 yıllık geçmişine ve seçilmişlerine sahip çıkan İl ve İlçe Başkanına teşekkür ederim’ diye mesaj yayımlayacağım. Benim partim arkamda duruyor. Sen, partinin il başkanını kabul etmiyorsun; ondan sonra gelip aday adayı oluyorsun” dedi.

“2019’DA AK PARTİ’DEN ADAY OLACAKTI”

Pekcanlı, Zıpkınkurt’un 2019 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) aday olabilmek için Ankara’ya gittiğini söyleyerek; “Ben, 2019 seçimleri döneminde onu Ankara’da gördüm. İlyas Akmeşe ile birlikte AK Parti’den aday olabilmek için geziyorlardı. 2019’da AK Parti’den olacaktı” sözlerine yer verdi.

“PARTİM SEÇİLMİŞLERİNE SAHİP ÇIKIYOR, ETSO DA SANA SAHİP ÇIKSIN”

Zıpkınkurt’un aday adaylığının kabul edilmemesine mutlu olduğunu belirten Pekcanlı; “Ankara’ya da, ‘Böyle biri geldi, aday adayı oldu. Takdir sizindir’ diye söyledim. Ne yaparsa yapsın. Biz birbirimizi de yesek, bu parti geçmişine de, seçilmişine de sahip çıkar. O dönemin il başkanı bendim ve bu hareket bana karşı değil; partiye karşı yapılan bir hareketti. Ziyaret amacımız da Genel Başkanımız geleceği için ETSO ve meclis üyelerini davet etmekti. Başka hiçbir amacımız yoktu. Genel Başkanlık makamına yapılan bir saygısızlıktı. Seçilmiş il ve ilçe başkanı gerekli kararı aldı zaten. Benim partim, başkanlarıyla beraber seçilmişlerine sahip çıkıyor. Sayın Zıpkınkurt; buyrun Ticaret ve Sanayi Odası da sana sahip çıksın” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.