Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

100 milyonluk krediye oy çokluğuyla yetki

Edirne Belediyesi’nin altyapı ve üstyapı işleri için İller Bankası’ndan 100 milyon TL’lik kredi kullanması amacıyla Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yetkilendirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti Grubu, gündem maddesine ret oyu verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
100 milyonluk krediye oy çokluğuyla yetki

Edirne Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında gerçekleştirilen 2023 yılındaki 2’nci Olağanüstü Toplantısı’nda Edirne Belediyesi’nin altyapı ve üstyapı işleri için İller Bankası AŞ’den faiz hariç 100 milyon TL’lik gayri nakdi kredi kullanılması için Gürkan’ın yetkilendirilmesi konusu görüşüldü.

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarındaki Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, gündemin 2’nci maddesi olarak Gürkan’a yetki verilmesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddesinin okunmasının ardından konuyla ilgili konuşan Gürkan; “Arsa satışına çıkmıştık ama satılmadı. İller Bankası’ndan teminat mektubu alarak piyasadan 100 milyon TL borçlanmaya çalışacağız. Henüz kesinleşmiş bir şey yok. Kesinleştiği zaman da bilgi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Gürkan’ın konuşmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Selçuk Çakır, grup olarak maddeye kabul oyu vereceklerini açıkladı. Çakır’ın konuşmasının ardından Gürkan, maddeyi meclisin onayına sundu. CHP Grubu ile İYİ Parti Meclis Üyesi Mevlüde Baş ile bağımsız meclis üyeleri Ergun Dönmez ve Duygu Şener’in kabul oyu verdiği gündem maddesine, AK Parti Grubu ise ret oyu kullandı. Gündem maddesi meclisin oy çokluğuyla kabul edildi.

GÜRKAN RET OYU VEREN AK PARTİ GRUBUNA SESLENDİ

Gündem maddesinin oylanmasının ardında konuşan Gürkan, ret oyu veren AK Parti Grubuna seslenerek; “Su geliri olmasın, arsaları satmayalım, teminat mektubu kredi de almayalım ama çarkı da çevirelim” ifadelerini kullandı. AK Partili Meclis Üyesi Engin Makak ise Gürkan’a cevap vererek; “Siz seçime borçlu girmeyin diye fazla borçlandırmak istemiyoruz” dedi. Makak’a cevap veren Gürkan ise borcu yine kendilerinin ödeyeceğini söyledi. Gürkan’ın cevabı meclis üyeleri arasında gülmelere neden oldu.

“SİZ ÜLKEDE SATACAK BİR ŞEY BIRAKMADINIZ, BİZ DE EDİRNE’DE”

Gürkan, Edirne Belediyesi’ni 25-30 sene sonra AK Parti’ye borçlu bırakmayacaklarını söyledi. Gürkan’a cevap veren Makak da; “Satacak bir şey de bırakmadınız” diye konuştu. Makak’a yeniden cevap veren Gürkan; “Aynı ülke gibi. Siz ülkede satacak bir şey bırakmadınız, biz de Edirne’de” dedi. Gürkan, CHP olarak Edirne Belediyesi’ni bırakma niyetlerinin olmadığı söyledi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.