Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu; “Mısır Fiyat Bekliyor, İthalat Değil”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TMO’nun mısır fiyatlarını açıklamamasına rağmen Ukrayna’dan mısır dolu 2 geminin yola çıktığını söyleyerek; “Mısır fiyat bekliyor, ithalat değil” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
Gaytancıoğlu; “Mısır Fiyat Bekliyor, İthalat Değil”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye’nin mısır üretimi ve ithalat politikası ile ilgili açıklama yaptı.

Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) mısır fiyatını açıklamamasına rağmen Ukrayna’dan mısır dolu 2 geminin yola çıktığını söyleyerek, hükümetin hasat zamanı mısır ithal etmesine tepki gösterdi.

“ÜRETİCİLER EN AZ 11 LİRALIK FİYAT İLE ALIM BEKLİYOR”

Mısır üretiminin çok önemli ve çok masraflı olduğunu söyleyen Gaytancıoğlu; “Mısır fiyat bekliyor, ithalat değil. Mısır üretimi çok önemli ve aynı zamanda çok masraflı. En az 4-5 kere su veriliyor, elektrik pahalı olduğu için maliyetler artıyor. TMO hala mısır fiyatlarını açıklamadı. Üreticiler en az 11 liralık bir fiyat ile alım bekliyorlar. Ancak savaştaki Ukrayna'dan 110 bin tonluk mısır dolu 2 gemi yola çıktı. Hani AKP'nin her zamanki yaptığı gibi hasat zamanı ithalat. Yani kendi üreticimizi başka ülkelerin çiftçilerine kırdırma politikası. Bu gemiler Şubat-Mart ayından sonra gelse sorun yok” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.