Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Esnafına “Pahacı” Suçlaması

Edirne’de sebze meyve satışı yapan Okan Körüklü, Edirneli esnafı ağır bir dille eleştirdi. Edirne’ye bu yıl yabancı turistlerin az geldiğini belirten Körüklü, “Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan’daki komşularımızın Edirne’ye gelme oranları çok düştü. Bu da neden? Bizim esnafımız ürünlerini turistlere pahalıya satmak istiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 16:06
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne Esnafına “Pahacı” Suçlaması

Edirne’nin Çilingirciler Caddesi’nde satıcılık yapan Okan Körüklü, Edirne esnafını eleştirdi. Edirne esnafının yabancı turistlere pahalı ürün satmaya çalıştığını, yerli vatandaşın ise yüzüne bakmadığını iddia eden Körüklü, “Bulgaristan ve Yunanistan’daki turistler elini çekti. Yerli vatandaşın yüzüne bakmadıkları için o da elini çekti. Bu yüzden esnaf kan ağlıyor. Bunu Edirne esnafımız yaptı” ifadelerine yer verdi.

“TURİSTLER ÇEVRE İL VE İLÇELERE GİTTİ”

Turistlerin alışveriş için çevre illere gittiğini iddia eden Körüklü, “Edirne’miz Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlere ihtiyacı var. Onların parası bizden değerli olduğu için ekonomimize katkı sağlıyorlar. Bu yıl özellikle Bulgaristan ve Yunanistan’daki komşularımızın Edirne’ye gelme oranları çok düştü. Bu da neden? Bizim esnafımız ürünlerini turistlere pahalıya satmak istiyor. Bu da turistlerin Edirne’den kaçmasına neden oldu. Rehber arkadaşlarımla görüştüğümde turistlerin, Kırklareli, Çorlu ve Lüleburgaz gibi çevre il ve ilçelere gittiğini söyledi. Bu nedenlerden dolayı Edirne esnafı olarak çok sıkıntı içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

“YERLİ VATANDAŞIN YÜZÜNE BAKMIYORLAR”

Körüklü, “Bizim esnafımızın başka bir hatası daha var. Alışverişe gelen yerli vatandaşın yüzüne bakmıyorlar. Hep Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlere bir şeyler satmak istiyorlar. Bu da başka bir sıkıntı. Şu anda düşündükleri geri tepti. Bulgaristan ve Yunanistan’daki turistler elini çekti. Yerli vatandaşın yüzüne bakmadıkları için o da elini çekti. Bu yüzden esnaf kan ağlıyor. Bunu Edirne esnafımız yaptı” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.