Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Gaziler Günü'nde Onur Yemeği

Edirne’de 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında, şehit aileleri ve gaziler onuruna Meriç Askeri Gazinosu’nda yemek programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 15:25
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne’de Gaziler Günü'nde Onur Yemeği

Edirne’de, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna Meriç Askeri Gazinosu’nda bir yemek programı düzenlendi.

Programa, gaziler ve şehit yakınlarının yanı sıra Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muharrem Eminoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Vali Yardımcıları, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve kurum müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, canlarını feda eden tüm şehitleri, ebediyete göçmüş tüm kahraman gazileri rahmet ve şükranla anarak, hayatta olan gazilere de uzun ömürler diledi. Edirne Valisi Yunus Sezer ise Türkiye topraklarını vatan yapmak için şu ana kadar birçok bedel ödendiğini belirterek, hala bedel ödemeye devam edildiğini söyledi.

“DEVLETİMİZ TÜM KURUM VE İMKANLARIYLA ONLARIN YANINDA”

Tohumcu; “Şanlı tarihi boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakarlığın karşısında her türlü mücadeleye girişmekten hiç geri durmamış ve bunu zaferle sonuçlandırmıştır. Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının verildiği günün yıl dönümünü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız. Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları, milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, devletimizin tüm kurum ve tüm imkanlarıyla onların yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden aziz milletimiz için feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete göçmüş tüm kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize sağlıklı, huzurlu, uzun bir ömür diliyorum” diye konuştu.

“NE ŞEHİTLERİMİZE NE DE GAZİLERİMİZE YÜZÜMÜZ KARA OLMAMIŞTIR”

Vali Sezer; “Allah’a şükür, 1000 yıldır bu vatan toprakları birçok denemelerden, birçok sınamalardan geçmiştir. Ama hepsinde de ne şehitlerimize ne de gazilerimize ne de onların bizlere emanet ettiği bu mübarek topraklarda yaşayanlara hiçbir zaman yüzümüz kara olmamıştır. Kıymetli gazilerimiz, kıymetli katılımcılar, gerçekten de dünyanın en değerli toprakları üzerinde yaşıyoruz. Ve bu toprakları vatan yapmak için şu ana kadar birçok bedel ödedik ve halen daha da bedel ödemeye devam ediyoruz. Bu topraklar, İslam’ın son kilidi olarak adlandırılıyor. Bu topraklar, mazlum milletlere yeniden ilham veren ve onları yeniden korumaya adamış iyilikler diyarı olarak adlandırılıyor. Bu topraklar üzerinde de bu topraklara zenginlik katanlar var. Toprağın altındaki bu toprakların gerçekten de tapuları durumunda olan şehitlerimizdir. Ve karşımızda bulunan gazilerimiz var. Dimdik ayakta duruyorlar. Dost ve düşmana bu toprakların yaşayan tapuları olarak dimdik ayakta duruyorlar. Allah hepinizden razı olsun. Sizlere olan şükran ve minnet duygularımızı kelimelerle ifade etmenin anlamsız olduğunu biliyoruz. Ama bu milletin sizlere bu topraklar üzerinde, bu şanlı bayrak dalgalandığı müddetçe sizlere karşı minnet ve şükran duyguları hiçbir zaman azalmayacaktır. Biz Osmanlı Devleti’nin kurucusuna ‘Osman Gazi’ diyoruz. Gazilik unvanıyla anılıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk.’ Bizim meclisimiz, gazi meclistir. Dolayısıyla gazilik bizim adımıza, hafızamızda çok yüce bir makamdır. Gaza niyetiyle yola çıkıp şehit olmaya adım atanlar ya şehit olmuştur ya gazi olmuştur. Ama ikisi de bizim açımızdan en kutsal makamlardır. Allah bizlere de inşallah bu kutsal makamlara erişmeyi nasip etsin. Bu anlamlı gün vesilesiyle tekrar hepinizi saygıyla, minnetle ve şükranla anıyorum. Allah hepinizden razı olsun. Allah hepinize sağlık, sıhhat ve uzun ömürler versin. Aynı zamanda vefat eden gazilerimiz ve şehitlerimiz var. Allah onlara da rahmet eylesin. Bizleri de onlara karşı mahcup eylemesin. Makamları cennet olsun. İnşallah bizlere de onların yüce hatıraları önünde, bu yüce mirasa sahip çıkmayı Allah nasip eylesin. Onlara karşı mahcup etmesin. Ben tekrar hepinizi saygıyla selamlıyor, hepinize şükranlarımı iletiyorum. Tekrar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz” dedi.

Program, Edirne İl Müftü Yardımcısı Adem Özsoy’un duasıyla sona erdi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.