Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan’dan TMO’ya Mısır Fiyatı Tepkisi

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, TMO’nun mısır alım fiyatını açıklamamış olmasına tepki gösterdi. Aslan üreticinin zor durumda bırakıldığını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 18:43
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aslan’dan TMO’ya Mısır Fiyatı Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) hala mısır fiyatlarını açıklamamasının üreticileri zor durumda bıraktığını söyledi. Aslan, üreticilerin belirsizlikten dolayı tedirgin olduğunu belirterek, TMO’nun bir an önce fiyat açıklaması gerektiğini ifade etti.

Aslan ‘www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Üreticilerimiz, emeklerinin karşılığını almak istiyor. Ancak TMO’nun hala mısır alım fiyatlarını açıklamaması, çiftçilerimizi belirsizlik içinde bırakıyor. Maliyetler her geçen gün artarken, çiftçimiz emeğinin karşılığını alamamaktan endişe duyuyor. Bu belirsizlik, çiftçimizin önünü görememesine ve planlama yapamamasına neden oluyor” dedi.

Mısır üreticilerinin en az 11 TL fiyat beklentisi içinde olduğunu belirten Aslan, “Üretim maliyetlerinin yükseldiği bir dönemde, çiftçimizin en az 11 TL gibi bir fiyat beklentisi var. Bu fiyat, üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için gerekli. Aksi takdirde, çiftçilerimiz borçlarını ödeyemez hale gelecek ve üretimden çekilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. TMO’dan acilen bu konuda bir adım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Aslan, TMO’nun fiyat açıklamamakta gecikmesinin yalnızca üreticileri değil, tüm tarım sektörünü olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Tarım sektörü ülkemiz için hayati bir öneme sahip. Çiftçimizin korunması ve desteklenmesi gerekiyor. TMO’nun bir an önce mısır fiyatlarını açıklayarak, üreticimizi bu belirsizlikten kurtarmasını ve piyasaları rahatlatmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tunay Aslan, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için üreticilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, “Çiftçilerimiz üretmeye devam etsin istiyorsak, onların yanında olmalıyız. TMO’nun, çiftçimizin beklentilerini karşılayacak bir fiyat açıklaması, tarımın geleceği için büyük önem taşıyor” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.