Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİP Edirne; “Can Atalay için adalet istiyoruz”

TİP Edirne İl Örgütü, cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için açıklama yaptı. Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen açıklamayı okuyan İl Yönetim Kurulu Üyesi Miraç Akardeniz; “Can Atalay için adalet istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 21:03
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
TİP Edirne; “Can Atalay için adalet istiyoruz”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Örgütü, cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Av. Can Atalay için basın açıklaması yaptı.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen basın açıklamasında parti üyeleri “Can Atalay’a Özgürlük” yazılı pankart açarken; açıklamayı TİP Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi Miraç Akardeniz okudu.

“ADALET İSTİYORUZ”

Akardeniz, halkın adalet istediğini söyleyerek; “Anayasa’ya ve Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen, Hatay’ın seçilmiş milletvekili olmasına rağmen tam 1 yıldır hukuksuzca cezaevinde tutulan Can Atalay için adalet istiyoruz. 10 yıl önce Soma’da katledilen madenciler iin, onların avukatı Can Atalay için adalet istiyoruz. Depremde katledilen, evsiz, yurtsuz kalanlar için adalet istiyoruz. 1 Mayıs Meydanı Taksim’in işçilere kapatılmasını kabul etmeyen ve bu nedenle tutuklanan dostlarımız için adalet istiyoruz. İktidara meydan okuduğu için cezaevlerinde tutulan siyasetçiler, gezi tutsakları, gezi aileleri, tutuklu gazeteciler, avukatlar için adalet istiyoruz. Tam bin haftadır kayıp ve katledilen yakınları için mücadele eden Cumartesi Anneleri için adalet istiyoruz. Sürekli kemer sıkması istenen, her geçen gün daha da yoksullaşan emekçiler, emekliler için adalet istiyoruz. Katledilen kadınlar, geleceksiz bırakılan, tarikatların insafına terk edilen gençler için adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAYATIMIZ PAZARLIK KONUSU DEĞİL”

Özgürlüklerin ve hakların pazarlık konusu olamayacağını belirten Akardeniz; “Hayatımız pazarlık konusu değil. Bir yandan vekillerimizi, siyasetçileri, emekçileri, Taksim’i savunanları tutsak edip diğer yandan halkı yoksullaştıranlarla uzlaşmayacağız. Hayatı bize zindan edenlerle aynı gemide değiliz. Temel haklarımızdan, adaletten, çocuklarımızın ekmek parasından, eğitimden tasarruf etmeyeceğiz. Ülkeyi koca bir cezaevine çevirenlere hep birlikte meydan okumak için bir kez daha bir aradayız. Mesele, yalnız bir kişinin, bir grubun, bir topluluğun, bir partinin, bir partiye oy verenlerin meselesi değil. Adalete susamış, hakları elinden alınmış, özgürlüklerine kastedilmiş kim varsa yanındayız. Adalet ve özgürlük isteyenler için bir oluruz, beraber oluruz ve kimseyi yalnız bırakmayız. Gezi’de nasıl bir olduysak öyle birleşir, mücadele ederiz” dedi.

“HALK İKTİDARA YANITINI YEREL SEÇİMLERDE VERDİ”

Akadeniz, 14 Mayıs seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatırken; “Seçilmiş bir milletvekili, 1 yıldır tutsak ediliyor. Bu 1 yılda yoksulluğumuz arttı; ekmeğimiz, eğitimimiz, sağlığımız, özgürlüğümüz azaldı. Halk, iktidara yanıtını yerel seçimlerde verdi. Bu iktidar artık bir azınlık iktidarıdır. Bir azınlığın, halkın haklarını gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Adalet istiyoruz ve kazanacağız. Bir bir kazanacağız. Can Atalay başta olmak üzere gezi tutsaklarını, cezaevlerindeki siyasetçileri, devrimcileri çıkaracağız. Soma, Ermenek, Aladağ, Çorlu için adaleti sağlayacağız. Emekçiler, emekliler, gençler, kadınlar için yan yana duracağız. Halk kazanacak, adalet kazanacak” sözlerine yer verdi.

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.