Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ZİRAAT ODASI KAYDI OLAN EMEKLİ İKRAMİYE ALAMADI

Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ödemelerden ÇKS’si olmayıp, çiftçiliği bırakan fakat Ziraat Odasına kaydı bulunanlar da yararlanamıyor. Ziraat Odası Başkana Arabacı, birçok üyenin kendilerine müracaat ederek kaydını sildirmek istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 16:11
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
ZİRAAT ODASI KAYDI OLAN EMEKLİ İKRAMİYE ALAMADI

Çalışmayan emeklilere Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla tek seferlik 5 bin lira ödemeler hesaplarına yatırılmaya başlandı. Fakat çiftçilerde Ziraat Odalarına kayıtlarından dolayı mağduriyet yaşandı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yıllar önce devretmiş, faal olarak çiftçilik yapmayan fakat Ziraat Odalarında kaydı bulunanlar bu 5 bin liralık ödemelerden yararlanamadı.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, ödeme alamayacağını öğrenen fakat yıllar önce ÇKS’sini devreden çiftçilerin kendilerine başvurarak Ziraat Odası üyeliğini sildirmek için başvurduğunu söyledi. Bu durumun revize edilerek bu kişilerin mağduriyetinin giderilmesini ümit ettiklerini belirten Arabacı; “Emeklilere 5 bin lira tek seferlik bir ödeme vardı. Ödemeler maalesef sadece çalışmayan emeklilere yapılacaktı. Fakat tarım sektöründe de önceki dönemlerde çiftçilik yapmış, ÇKS’sini başkasına devretmiş, çiftçiliği bırakmış olan kişiler de hala Ziraat Odalarına kaydı olduğu için bu ödemeden faydalanamadı. Aslında baktığınız zaman üzerine ÇKS düzenlemiyor, uzun yıllar önce çiftçiliği bırakmış, kendi üzerine ÇKS yok ama Ziraat Odaları kaydı var diye şu an 5 bin liralık ödemeden faydalanamıyor. İnşallah bakanlığımız bununla alakalı tekrar gözden geçirir ve mağdur olanların mağduriyetini giderecek şekilde revize eder ve o 5 bin lirayı verir diye umuyorum. Bu şekilde birçok kişi Ziraat Odasından kaydını sildiriyor ama bu istifalar resmi gazetede yayınlandıktan sonra yapılan istifalar olduğu için kabul edilmeyeceğini, hiçbir faydası olmayacağını söylüyoruz. Bunu duyup gelen birçok üreticimiz var” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.