Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zıpkınkurt’a CHP vetosu

CHP’de aday adaylığı başvuruları dün saat 17.00 itibarıyla sonuçlandı. Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvuran 9 kişiden Recep Zıpkınkurt’un başvurusu onaylanmadı. Adaylık için 8 aday adayı yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 15:51
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Zıpkınkurt’a CHP vetosu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) dün aday adaylığı başvuruları sonuçlandı. Belediye Başkanlığı için 8 aday adayının başvurularının kabul edildiğini söyleyen CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı; “Bugün tarihi itibariyle Merkez İlçede Belediye Başkanlığı için 8 aday adayı, İl Genel Meclisine 16, Belediye Meclisine de 48 aday adayı başvuru yaptı. Başvurular, dün saat 17.00 itibariyle bitti ve değerlendirme süreci başladı. Bu değerlendirme süreci sonunda aday adaylıkları ve genel merkezimizin çalışmaları sonrasında da aday açıklaması yapılacaktır. Bu süreç içerisinde partimize ilgi gösteren, aday adaylığı açıklamalarına gelen partililerimize, gönül veren seçmenlerimize, misafirlerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Başvuran tüm aday adayı arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

PEKCANLI’YI KABUL ETMEMİŞTİ

9 kişinin Edirne Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurusundan ETSO eski Başkanı, İş İnsanı Recep Zıpkınkurt’un başvurusu onaylanmadığı bildirildi. Zıpkınkurt’un parti üyesi olmadığı ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne ziyaretinde, Esnaf Odaları’yla görüşme yapmak istemesi, Zıpkınkurt’un görüşme için salon vermemesi ve dönemin İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın görüşme için gelmek isteyen heyette olmasından dolayı, "CHP Edirne İl Başkanı benim makamıma gelemez, o olmadan gelin" şeklinde cevabının etkili olduğu bilgisine ulaşıldı.

MEKTUPLA BİLDİRDİLER

Zıpkınkurt’a başvurusunun kabul görmediğinin iletildiği mektupta şu ifadelere yer verildi; “Sayın Recep Zıpkınkurt; Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanlığı'na Edirne Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunmuş olduğunuzu dosyanızda yapılan inceleme neticesinde görmüş bulunmaktayız. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi'ne göstermiş olduğunuz bu başvuru ve partimizin yerelde iktidar olacağına olan inancınızdan dolayı sizlere teşekkür ederiz. Her bir başvuru bizleri mutlu etmektedir. Partimizin bağlı olduğu kurallar ve tabi olduğu teamüller bulunmaktadır. Aşağıda açıkça belirtildiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerde Aday Saptama Yönetmeliği'nin 3. ve 5. Maddelerinde belirtilen kriterlere sahip olmayan başvurular değerlendirmeye alınmamaktadır. 09.08.2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin o dönem Genel Başkanı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi açılışı ve sonrasında Edirne'de bulunan sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile yapacağı toplantıya davet amacıyla sizleri ziyaret etmek üzere dönemin Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu sizleri o dönem başkanı olduğunuz Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda ziyaret etmek istemiş ve dönemin Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu bizzat arayarak randevu talep etmiştir. Bu talebe cevaben " CHP Edirne İl Başkanı benim makamıma gelemez, o olmadan gelin" şeklinde cevabınız hafızalardadır. İl Başkanı parti tüzük ve kurallarımız gereğince o ilde Genel Başkanımızı temsil etmektedir. İl Başkanına yapılan bu davranış partimizin tüm kurullarına ve genel başkanına yapılmış bir tavırdır. Bu tavır sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerde Aday Saptama Yönetmeliği'nin 5. Maddesinde belirtilen "Parti ilkeleri ve programı ile yetkili organ kararlarına bağlılık" kriterine uygun olmadığınız tespit edilmiştir. Yine aynı yönetmeliğin 3. Maddesinde belirtilen parti üyesi olma kriterini de yerine getirmediğiniz anlaşıldığından aday adaylığı başvurunuzun değerlendirmeye alınmayacağını, başvuru anında yapmış olduğunuz bağışın talebiniz halinde nakden ya da bildireceğiniz IBAN numarasına iade edileceğini bildirir Partimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. 05.12.2023 /Yücel Balkanlı/ C.H.P. Edirne Merkez İlçe Başkanı

Recep Zıpkınkurt’un aday adaylığının kabul edilmemesi sonrası kalan 8 aday adayı şu isimlerden oluştu; CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adaylığı için halen Edirne Belediye Başkanlığı görevini yürüten Recep Gürkan, Eczacı Şükrü Ciravoğlu, İş insanı Ergun Türkyılmaz, İş insanı Serkan Liznak, Avukat Filiz Gencan Akın, Emekli Öğretmen Bülent Bacıoğlu, Diş Hekimi Ayhan Murat Dursunoğlu ve İş insanı Seyfi Alp Üzmen.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.