Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ZEYTİNYAĞI SOFRALARDA HAYAL Mİ OLUYOR?

Hasadına başlanan zeytinin bu yılki üretim miktarının az seviyede olmasından kaynaklı zeytinyağı fiyatlarının rekora koştuğunu belirten Edirneli esnaf Rıdvan Arslan, “Zeytin hasadında bu yıl yok yılı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 11:38
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
ZEYTİNYAĞI SOFRALARDA HAYAL Mİ OLUYOR?

Geçtiğimiz haftalarda hasadına başlanan zeytinin bu yılki üretim miktarının, geçtiğimiz yıllara göre daha az seviyede olması zeytinyağı fiyatlarında yükselişe neden oldu. Edirne’de zeytinci dükkanı işleten esnaf Rıdvan Arslan, her sezon kendi fiyat rekorunu kuran zeytinyağının fabrika fiyatının 250 TL lirayı aştığına değinirken köylerde ise taze sıkılmış saf zeytinyağının litre fiyatının ise 300 TL'ye dayandığı söyledi.

“CİDDİ BİR ARTIŞ VAR”

Zeytinyağı fiyatlarında ciddi bir artışın söz konusu olduğunu belirten Rıdvan Arslan “Zeytinde bu yıl yok yılı. Zeytin ve zeytinyağında ülke olarak ihracat patlaması yaşadık. Saf zeytinyağının litresi şu an 300 lira. 2022 yılında litre fiyatı 80 ile 150 lira arasında değişiklik gösteren zeytinyağının 2023 yılında litresi 300 liraya dayandı. Ciddi bir artış söz konusu. Vatandaşlar artık çekinerek soruyor. Zeytinyağını lüks olarak görmeye başladılar. Halbuki her insan vücudunun ihtiyaç duyduğu ve sağlıklı olan bir yağ türü. Bu gidişle sofralarda hayal olmaya başlayacak” diye konuştu.

 MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.