Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Zamlar yavaş yavaş gelecek”

Edirne’de ayakkabı dükkânı sahibi Alev Kantur, TÜİK’in Aralık ayı enflasyon verilerinde en az artış gösteren ayakkabı grubu için fiyatlarda artış beklendiğini açıklarken“Zamlar yavaş yavaş gelecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 16:41
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Zamlar yavaş yavaş gelecek”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçtiğimiz günlerde 2023 yılı Aralık ayı enflasyon verilerini açıklamıştı. Verilere göre 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde -1,33 ile giyim ve ayakkabı olmuştu.

Edirne’de ayakkabı dükkânı işletmecisi Alev Kantur, şu anda fiyatlarda artışın olmadığını ancak toptancılarla haberleştiğini ve yeni ürünlerin kendilerine zamlı geleceğini söyledi. Zamların yavaş yavaş geleceğini belirten Kantur, bot fiyatlarında çok oynama olmayacağını, İlkbahar sezonunun yaklaşması ile özellikle spor ayakkabılarda ciddi bir fiyat artışının söz konusu olabileceğini ifade etti.

YÜZDE 50’LİK BİR ZAM ORANI KONUŞULUYOR”

Yüzde 50’lik bir zam oranının konuşulduğunu belirten Kantur; “Şu anda daha artış olmadı ama zamlar yavaş yavaş gelecek. Toptancılardan haber gelmeye başladı. Önümüzdeki hafta yeni ayakkabı çeşitlerimiz gelecek. O zaman zamlı geleceğini söylediler. Çünkü zam yaptılar. Onlar zam yapınca mecburen biz de zam yapmak zorunda kalıyoruz. Şu an da zam yapmadık. Yalnız yeni bot çeşitlerimiz gelince yapmak durumunda kalacağız. Gelecek zam oranını net bilmiyorum. Yüzde 50’lik bir zam oranı konuşuluyor ama netliği yok” dedi.

“SPOR AYAKKABILARDA CİDDİ BİR FİYAT ARTIŞI BEKLİYORUZ”

Kantur, İlkbahar sezonunun yaklaşması ile spor ayakkabılarda fiyat artışı olacağına dikkat çekerek; “Fiyatlar çok yüksek değil. İnsanlar mecburen almak zorunda kalıyor. Spor ayakkabıda İlkbahar sezonu çeşitleri gelmeye başlayacak artık. Bir ay sonra yavaş yavaş İlkbahara doğru gittiğimiz için fiyatlarda artış olacak. Spor ayakkabılar şu an 300 TL’den başlıyor, bin TL’ye kadar var. Botlar 650 TL’den başlıyor, 900 TLy’e kadar var. Yeni zamlarla beraber bot fiyatları bin TL’yi görebilir. Bot fiyatlarında çok oynama olmayabilir ama İlkbahar sezonuna gireceğimiz için spor ayakkabılarda muhakkak ciddi bir fiyat artışı bekliyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.