Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yüzde 37,57'lik zam hiçbir işe yaramayacaktır”

CHP Havsa Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Özden, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerine yapılan yüzde 37,57'lik zam kararını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 13:50
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Yüzde 37,57'lik zam hiçbir işe yaramayacaktır”

Yüksek enflasyon oranının düşündürücü bir şekilde emekli maaşlarına yansıtılmamasını ve bu zammın emeklileri zor durumda bıraktığını ifade etti.

Özden www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Hükümetin uyguladığı politikalar, emeklilerimizi adeta açlığa mahkum etmektedir. TÜİK verilerine göre yüzde 64,77 olarak açıklanan, ENAG verilerine göre enflasyon oranının yüzde 127,21 olduğu bir dönemde, emekli maaşlarına yapılan yüzde 37,57'lik zam hiçbir işe yaramayacaktır” dedi.

Özden, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Emeklilerimiz, geçim sıkıntısı içinde kıvranırken, yapılan bu zammın onlara sağlıklı bir yaşam sürme imkanı tanımadığını görüyoruz. ENAG verileri, ekonomik gerçekleri ortaya koyarken, hükümetin emeklileri bu şekilde mağdur etmesi kabul edilemez. Bizler, emeklilerimizin hak ettikleri değeri görmeleri için, adil ve etkili politikaların uygulanması gerektiğine inanıyoruz.”

Özden, ayrıca adil bir düzenleme yapılması ve enflasyonun gerçekten karşılanabilecek bir şekilde emekli maaşlarına yansıtılması gerektiğini vurgulayarak, emeklilerin hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmalarını savundu.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.