Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yurt Dışı Harcına Zam, Seyahat Özgürlüğüne Darbe”

TÜKODER Edirne Şube Başkanı Tarık Kenan Parlar, yurt dışına çıkan vatandaşlardan alınan yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL'ye çıkarılmasının gündemde olduğunu belirterek, bu artışın seyahat özgürlüğüne büyük bir darbe vuracağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:54
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Yurt Dışı Harcına Zam, Seyahat Özgürlüğüne Darbe”

Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Edirne Şube Başkanı Tarık Kenan Parlar, yurt dışına çıkan vatandaşlardan alınan yurt dışı çıkış harç fiyatının arttırılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Şu anda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL’ye çıkarılmak istenmesine tepki gösteren Parlar, Sınır kentinde yaşamayan vatandaşlar fazla tepki göstermeyebilir ama sınır kentindeki vatandaşlar için ciddi bir konu” dedi.

“HARCIN HİÇ ALINMAMASI GEREKİYOR”

Parlar, “Yurt dışına çıkan vatandaşlarımızdan alınan yurt dışı çıkış harcı aslında hiç alınmaması gerekiyor. 150 TL olan bu harcın 3 bin TL olması konuşuluyor. Bu seyahat özgürlüğüne bir darbe. Böyle bir şey yasallaşırsa birçok kurumun bu kararı kaldırmaya çalışacağını düşünüyorum. Bana göre bu vergiden gelir elde edilmek istenmiyor. Türkiye’de her şeyin pahalı olmasıyla birlikte ihtiyaçlarını yurt dışından gidermeye çalışan insanların harcadığı dövizi frenlemek istiyorlar. 17 bin 2 TL asgari ücret alan vatandaştan 3 bin TL yurt dışı alınmasını doğru bulmuyorum. Bu karar özellikle sınır kentinde yaşayanlar için çok önemli bir konu. Sınır kentinde yaşamayan vatandaşlar fazla tepki göstermeyebilir ama sınır kentindeki vatandaşlar için ciddi bir konu” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.