Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurduseven'in ismi sokağa verildi

Edirne'de geçtiğimiz yıl geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen, gazeteci ve aynı zamanda yazar Melih Yurduseven'in ismi Kocasinan Mahallesi'ndeki bir sokağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 16:38
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Yurduseven'in ismi sokağa verildi

Edirne'de geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden öğretmen, gazeteci ve aynı zamanda yazar Melih Yurduseven'in ismi Kocasinan Mahallesi'nde bulunan bir sokağa verildi. 

Açılışa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır, Yaver Tetik ve Hakan İşcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, Melih Yurduseven’in ailesi ve vatandaşlar katıldı. Gürkan, Melih Yurduseven’in ailesine meclis kararını takdim etti.

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ İSMİNİ EVİNİN ÖNÜNE VERELİM”

Melih Yurduseven’in adının sokakta yaşayacağına değinen Gürkan, "Melih ağabey benim meslek büyüğümdü. Aynı meslekten olmanın gururunu yaşadığım büyüklerimden bir tanesiydi. Onunla okul müdürü, öğretmen olarak da ilişkimiz ve iletişimimiz vardı. Daha sonraki yıllarda ben yönetici oldum, o da meslekten başka bir meslek olan gazeteciliğe geçti. Orada da öğretmenlik mesleği kadar uzun bir süre çalıştı. Yaşamda tanıdığım entelektüel birikimi, kültürü, kent kültürü olan ve çeşitli konularda sağlıklı analizler yapan çok değerli büyüğümdü. Kendisiyle çok sohbetlerimiz oldu, çok baş başa konuşmalarımız oldu. Onun İnsanlar ve Olaylar kitabının basımını üstlendik belediye olarak. O da geleceğe bir anı olarak, armağan olarak evrildi. Bugün kendisini rahmet ve minnetle anıyorum. Melih ağabeyin adını veriyor olmak, bütün belediye meclisimizin bütün partileriyle geçen bir oydu. Gönül isterdi ki evinin önündeki sokağa verelim ama o sokakta bir özel isim olduğu için veremedik. Bir insan kendisini anan, kendi adını söyleyen son insan öldüğünde ölürmüş. O yüzden bizim anılarımızda, hafızalarımızda ve gönlümüzde hep yaşıyor olacak” dedi.

“O BENİM ARKADAŞIMDI”

Açılışta konuşan Melih Yurduseven’in oğlu Şinasi Yurduseven; “Babama bu ince nezaketi gösterdiği için Recep başkanıma çok teşekkür ediyorum. Babam bizler için değerliydi. Hem benim babam, hem de benim arkadaşımdı. Onu çok özlüyorum ve rahmetle anıyorum. Bu vesileyle Recep başkanıma, Edirne Belediyesi’ne, meclis üyelerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Program, sokak tabelasının açılması ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.