Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan’dan Gelen Kozalar Edirne’de Hayat Buldu

ETSO ve Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu ve Sofulu Bölge Birliği Meslek, Sanatkâr ve Tüccarlar Federasyonu iş birliğinde İpek Koza Atölyesi düzenlendi. Vatandaşlar ipek kozasının ham halinden çeşitli aksesuarlar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2024 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2024 13:09
Kaynak: HİLAL PEKER
Yunanistan’dan Gelen Kozalar Edirne’de Hayat Buldu

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Yunanistan Edirne Konsolosluğu ve Sofulu Bölge Birliği Meslek, Sanatkâr ve Tüccarlar Federasyonu iş birliğiyle ETSO'nun ev sahipliğinde İpek Koza Atölyesi düzenlendi.

Atölyeye katılan vatandaşlar, ipek koza üretimi konusunda bilgi alarak ipek böceği kozasının nasıl işlendiğini ve bu işlemden nasıl değerli ürünler elde edildiğini öğrenme fırsatı buldular. Atölye sorumlusu Dimitra Bouroliti, Yunanistan’da ipek böcekçiliği ve koza üretimi yaptıklarını söyledi. Aile geleneğini devam ettirdiğini belirten Bouroliti, geleneksel el sanatını modernize ederek çeşitliliği arttırdığını ifade etti.

“GELENEKSEL EL SANATIMIZI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İpek böçekçiliği ve koza üretimini yaşatmaya çalıştığını söyleyen Bouroliti; “Yunanistan’dan geliyorum. Bu bizim aile mesleğimiz, ben de bir sanatçıyım. Dedelerimizden gelen bir meslek bu. Aile geleneğini de devam ettiriyorum. 1978’den beri ipek sanatıyla uğraşıyoruz. Çok uzun yıllardan beri Sofulu’da ipek böcekçiliği ve koza üretimi yapıyoruz. Dolayısıyla o günden beri ipek ürünleriyle o kadar içli dışlıyız ki çeşitli ürünler üretiyoruz. Bugünkü atölyemizde kozanın ham halinden aksesuarlar yapacağız. Yıllardır var olan bir materyale bir form vermiş oluyoruz. Küpeler, kolyeler yapacağız. Eskiden sadece masa örtüleri dizayn ediyorduk ama şimdi ürünlerimizi çeşitlendirdik. Biz sürekli yeni bir şeyler bulmaya çalışıyoruz. Yeni tarzlar üretmeye çalışıyoruz. Aile geleneğini sürdürerek modernize ettik ve çeşitliliği arttırdık. Geleneksel el sanatımızı yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.