Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yol “kaydı” Komutanım

Demirköy – Pınarhisar karayolundaki “Yol Bitti Komutanım” mevkiinde topraktaki kayma nedeniyle asfaltta büyük çatlaklar oluştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 18:02
Kaynak: MURAT SAVAŞ
Yol “kaydı” Komutanım

Kırklareli’nin Demirköy ve Pınarhisar ilçelerini bağlayan karayolunun “Yol Bitti Komutanım” mevkiinde toprak kayması nedeniyle asfalt çatladı.

Asfalttaki büyük çatlakları gören vatandaşlar şaşkına döndü. Yol genişletme çalışmaları nedeniyle doldurulan toprağın kayması sonucu oluşan çatlaklar şikayetlere neden oldu. Vatandaşlar yol çalışmasının yakın zamanlarda yapıldığını ve yapım aşamasında çeşitli eksiklikler yüzünden toprak kaymasının meydana geldiğini iddia ettiler.

HİKAYESİ İLGİNÇ

Toprak kaymasına bağlı olarak asfaltta çatlakların meydana geldiği mevkiinin ilginç adı ilginç olduğu kadar hikayesi de ilginç.

İlçede anlatılan hikâye şöyledir: Bir tarihte Kırklareli’ndeki askeri birlik komutanı, Bulgaristan sınırındaki askeri birlikleri denetlemek için Demirköy ilçesine gitmek üzere yola çıkar. Şoför acemidir. Bu mevkie geldiklerinde şoför 180 derecelik virajı fark edemez ve komutanına “Yol bitti komutanım” diye seslenir. Daha önce de bölgede birliği denetlemeye gelen komutan bu konuda tecrübelidir. Bölgeyi bilmeyenlerin yol üzerindeki 180 derecelik bir virajı fark edemeyip yolun bittiğini zannedebileceklerini bilmektedir. Komutan askere “Yol biter mi?” diye sorar ve 180 derecelik virajı gösterir.

Bu olay duyulduktan sonra yöre halkı burayı “Yol Bitti Komutanım” adıyla anmaya başlar.

MURAT SAVAŞ

Kaynak: MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.