Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yoksulluk her geçen gün artıyor”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TÜRK-İŞ'in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ekonomik duruma dikkat çekerek, Kasım ayında açlık sınırının 14 bin 25 TL'ye, yoksulluk sınırının ise 45 bin 686 TL'ye yükseldiğini belirtti. Bu rakamların, özellikle yoksulluk sınırının dört asgari ücreti aşmasıyla dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 11:45
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Yoksulluk her geçen gün artıyor”

Halka açlık ve yoksulluk dayatanların utanması gerektiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“TÜRK-İŞ'in verilerine göre, Kasım ayında açlık sınırının 14 bin 25 TL'ye, yoksulluk sınırının ise 45 bin 686 TL'ye yükseldiği belirlendi. Bu rakamlar, yoksulluk sınırının dört asgari ücretin üzerine çıktığını gösteriyor. Asgari ücretin 11 bin 402 lira, en düşük emekli maaşının ise 7 bin 500 lira olduğu bir dönemde, geniş bir toplum kesimi, yaşam maliyetlerini karşılamakta zorlanıyor. Bu durum, emekli, işçi, öğrenci, esnaf, çiftçi, memur gibi farklı meslek gruplarındaki bireylerin geçim sıkıntısı yaşadığını açıkça ortaya koyuyor.

Ayrıca, kiracılarla ev sahipleri, işçilerle işverenler, çiftçilerle tüccarlar gibi ekonomik birimleri birbirine karşı kışkırtan ve aralarında düşmanlık yaratanların yüzü kızarmalı. Ancak, asıl sorumlu seçimleri kazanmak adına 2,5 yıl boyunca yanlış ekonomi politikalarını uygulayanlardır.

Sonuç olarak, herkes işine geldiği yerden bakarsa, işin özünü görmezden gelirse eninde sonunda o politikadan kendine düşen bedeli öder”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.