Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılbaşının simgesi “çam ağacı” lüks mü oluyor?

Edirne’de parti malzemesi satan esnaf Büşra Onatça, yılbaşını evinde parti tadında, mütevazi bir şekilde geçirmek isteyenlerin sadece plastik bir çam ağacı ve tek kullanımlık süslerini almak için en az 600 TL’yi gözden çıkartması gerektiğini belirterek “Geçen yıl satış fiyatlarımız, bu yıl alış fiyatlarımız oldu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 17:16
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Yılbaşının simgesi “çam ağacı” lüks mü oluyor?

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde parti malzemesi satan esnaf Büşra Onatça, yeni yılın yaklaşmasıyla evde hazırlanacak yapay yılbaşı ağacının maliyetinin geçen yıla oranla 2 kat artığını belirtti. Büşra Onatça, en ekonomik küçük boy 60 cm - 90 cm’lik ağacın ve süslemesinin 500-600 lira civarında tuttuğunu söyledi.

Daha büyük daha lüks ağacı süslemek isteyenlerin ise bin, bin 500 lirayı gözden çıkarmak zorunda olduğunu belirten Onatça, yeni yılı evde karşılayacak olanların, bütçe ve zevklerine göre hazırlığını yaptığını söyledi. Onatça, süsleme için Noel Baba maketleri, renkli toplar çok sıra ışık, yıldızlar, renkli küreler, çam dalları, çelenklerin en çok tercih edilen malzemeler arasında olduğunu ifade etti.

“2-3 ÇOCUKLU BİR AİLE İÇİN YILBAŞI AĞACI ALMAK VE SÜSLEMEK ÇOK ZOR”

Yılbaşının simgesi olan yılbaşı ağacının, maliyet olarak vatandaşları zorladığını belirten Onatça; “Geçen yıl satış fiyatlarımız bu yıl alış fiyatlarımız oldu. En küçük boy 60 cm 90 cm’lik ağacı bile süslemeye kalksan en ekonomiği 500-600 lira civarında tutar. Daha büyük, daha lüks ağacı süslemek isteyenlerde bin, bin 500 lirayı gözden çıkarmak zorunda. En basitinden toplar geçen yıl 4 cm toplar 30 liraya satılırken bu yıl aynı boy aynı ürün 55-60 lira. Kargo ücretleri ekstra arttı. Gözlükler yine aynı şekilde geçen yıl 35 liraya satıyorduk. Bu yıl 65-70 arasında fiyatları. Asgari ücretle geçinen 2-3 çocuklu bir aile için yılbaşı ağacı almak ve süslemek çok zor. Satışlar iyi şu an alan var. Biz ekonomik bütçeye göre fiyat belirliyoruz. Malı toptan aldığımız için fiyatlarımız daha makul ve tercih edilebilir” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.