Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılbaşı Hediyelerine “İleri Dönüşüm” Önerisi

Edirne’de “Emi Art” adlı atölyesinde eski eşyaları değerlendirerek ürettiği ürünlere hayat veren Emine Ayas, yılbaşına kısa bir süre kala hediyelik ürün talepleri ile ilgili konuştu. Ayas, ileri dönüşüm ve sürdürülebilirlik amacıyla ürettiği kıyafetlerin, kişiye özel hediye olarak talep gördüğünü söylerken; “Kişilerin de hoşuna gidiyor. Böylece hediyeyi kişiselleştirmiş oluyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2024 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2024 17:15
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Yılbaşı Hediyelerine “İleri Dönüşüm” Önerisi

Edirne’de “Emi Art” adlı atölyesinde eski eşyalara yaptığı yeni tasarımlar ile hayat veren Emine Ayas, yılbaşına kısa bir süre kala vatandaşların hediyelik ürün taleplerini değerlendirdi.

Ayas, ileri dönüşüm tekniğiyle eski ve kullanılmayan eşyaları bir araya getirerek, kişiye özel yeni eşyalar tasarlarken; vatandaşların yalnızca kendilerine ait ürünlere daha çok ilgi gösterdiğini söyledi. Her yaştan kişiye özel kıyafetten ayakkabıya giyim eşyasının Sabuni Mahallesi Medrese Sokak’ta bulunan atölyesinde yer aldığını belirten Ayas, yılbaşında tüketim çılgınlığı yerine eski ürünlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekti.

“HEDİYELERİ KİŞİSELLEŞTİRİYORUM”

Vatandaşların atölyesine ‘Yeni yıl hediyesi ne yapabilirim ya da ne yaptırabilirim?’ diyerek geldiği belirten Ayas; “Onlar genelde özel tasarım hediyeler istiyorlar. Kendilerine özel bir şey tasarlamamı veya hediye edecekleri kişiye özel bir şey tasarlamamı istiyorlar. Ben de onlara uygun sevdiği renk, eşyalar gibi maddeler belirliyorum ve bunları birleştirerek hediyeler yaratıyorum. Gerek dikiş, gerek boyama olmak üzere farklı tasarımlar oluşturuyorum. Kişilerin de hoşuna gidiyor. Böylece hediyeyi kişiselleştirmiş oluyorum” ifadelerini kullandı.

“İLERİ DÖNÜŞÜM YAPARAK SATIŞA SUNUYORUM”

Ayas, atölyesindeki tasarladığı ürünleri de satışa sunduğunu söyleyerek; “Buradaki asıl amacım sürdürülebilirlik ve eski ürünleri değerlendirmek. Eski ürünlerin üzerine yeni parçalar, kumaşlar ekleyip veya üzerine boyama yaparak yeniliyorum. İleri dönüşüm yaparak satışa sunuyorum. Ama genellikle sipariş üzerine çalışıyorum” dedi.

“İNSANLAR ÇOK SEVDİKLERİ BİR ÜRÜNÜ TEKRAR KULLANABİLİYOR”

Müşterileri arasında yaş ortalamasının olmadığını açıklayan Ayas; “Çünkü çok eski kumaşlarla çalıştığım için 40-60 yaşlara kadar hitap edebiliyor. Renkli çalışmalarım ise daha çok gençlere hitap edebiliyor. Eskiyi yeniye çevirdiğim için yaş aralığı yok. Herkese hitap ediyor. Çok ilgi çekiyor. Çünkü artık tüketim çılgınlığı var ve hazır ürünlere zamanında çok fazla gereksiz paralar harcamışız. Şu anda ileri dönüşüm çok fazla dikkat çekiyor. Örneğin; bir kıyafet hediye geldi. Bu bizim için özeldir ve atmaya kıyamayız. Doğal olarak onun üzerine yeni bir şeyler yaptığımızda, bu sürdürülebilirlik ifade ediyor. İnsanlar hâlâ onu kullanmaya devam ediyor. Annesinden, babasından yadigâr olan, çeyizinden kalma ürünler oluyor. Örneğin; çeyizden kalma bir yatak örtüsünü monta çevirdim. Bu da dikkat çekiyor. İnsanlar da çok sevdikleri bir ürünü tekrar tekrar kullanıyor ve eskimiyor” sözlerine yer verdi.

“SOKAK HAYVANLARINA DESTEK OLABİLİRLER”

Ayas, atölyesinde sokak hayvanlarına da destek verdiklerini belirterek; “Biz burada sokak hayvanlarına destek oluyoruz. Evimizdeki kitapları burada satışa sunuyoruz. Satılan kitaplardan sokak hayvanlarına mama parası ya da kısırlaştırma ücreti sağlıyoruz. Buradan alacakları hediyelerle sokak hayvanlarına destek olabilirler” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.