Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yenikapı’ya Adalet İstemek İçin Gidiyoruz”

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, bugün İstanbul’da düzenlenecek Adalet Mitingi’ne katılmak için Edirne genelinden toplam 150 kişinin otobüsler ve araçlarla yola çıktığını söyleyerek; “Edirne’den Yenikapı’ya adalet istemek için gidiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2024 11:30
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Yenikapı’ya Adalet İstemek İçin Gidiyoruz”

Edirne’de Kent Konseyi ve çeşitli hayvan haklarını savunan derneklerin organizasyonuyla bir araya gelen vatandaşlar, bugün saat 13.00’te İstanbul’un Yenikapı semtinde düzenlenecek Adalet Mitingi’ne katılmak için yola çıktı.

Edirne merkezden 2 otobüs, Keşan ilçesinden 1 otobüs ve Enez ilçesinden özel araçlarıyla yola çıkan yaklaşık 150 hayvansever, İstanbul’da bir araya gelerek Sokak Hayvanları Koruma Yasası’nda yapılacak değişiklikle sahiplenilmeyen hayvanların hayatlarına son verileceği iddiaları ile gündeme gelen yasa tasarısına tepki gösterecek.

“YAKLAŞIK 150 KİŞİYLE GİDİYORUZ”

Konuyla ilgili Batı Ekspres’e açıklama yapan Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, Edirne Belediyesi tarafından temin edilen 2 otobüs ile bugün saat 08.30’da yola çıktıklarını belirterek; “Keşan Belediyesi de bir otobüs verdi ve Keşan’dan bir grup da yola çıktı. Toplam 3 otobüs ile İstanbul’da düzenlenecek mitinge gidiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla Edirne ve Enez’den kendi araçlarıyla giden vatandaşlarımız da var. Otobüs bileti alarak İstanbul’a giden ve bizimle Yenikapı’da buluşacak öğrenci arkadaşlarımız var. Sabah saat 08.30’da yola çıktık. Edirne merkez, Keşan, Enez ve özel araçlarla beraber yaklaşık 150 kişiyle Edirne’den Yenikapı’ya adalet istemek için gidiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KANLI YASAYA HAYIR DEMEK İÇİN GİDİYORUZ”

Yenikapı’ya adalet istemek için gittiklerini söyleyen Aydın; “Edirne’de de söylediğimiz gibi kanlı yasaya hayır demek için gidiyoruz. Kadınların, çocukların, hayvanların, doğanın adaleti için gidiyoruz. Hepimiz bir bütünüz, doğa ayrılmaz bir bütündür demek için gidiyoruz. En önemlisi de her zaman söylediğimiz gibi hiçbirimiz sokakta başını okşadığımız, tedavisini gerçekleştirdiğimiz, yaşam hakkını savunduğumuz bu canları, çıkarmaya çalıştıkları bu kanlı yasaya teslim etmemek için gidiyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.