Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yem Bitkisi Tohum Desteği İçin Başvurular Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan yetiştiricilerine yönelik gerçekleştirilecek olan yem bitkisi tohumu dağıtımı için başvurular başladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
Yem Bitkisi Tohum Desteği İçin Başvurular Başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile üretici birlikler arasında imzalanan protokol çerçevesinde, bu birliklere üye hayvan yetiştiricilerine teşvik amaçlı yem bitkisi tohumu dağıtımının yapılması planlandı.

Bu doğrultuda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile, S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği, Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Tekirdağ İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Çorlu-Marmara Ereğlisi-Ergene Süt Üreticileri Birliği, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği, Malkara Süt Üreticileri Birliği, Saray Süt Üreticileri Birliği, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği arasında protokol imzalandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bu birliklere üye tüm yetiştiricilere bu yıl tohum desteğinden faydalanmaları için çağrıda bulunuldu. Her bir yetiştiriciye dekara 10 kg olmak üzere en fazla 100 kg yem bitkisi tohumu dağıtılacak. Tohum bedelinin yüzde 70’i Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacak olup, yüzde 30’luk kısmı üretici tarafından ödenecek.   

Belediyeden yapılan açıklamada, tohum desteğinden faydalanmak isteyen yetiştiricilerin, üyesi oldukları birliklere başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Son Başvuru Tarihi: 30 Eylül2024.

Başvuru şartları:

•         Birlik üyesi olmak,

•         Hayvan sahibi olmak ve bunu belgelemek,

•         Tohum ekecek tarlası olduğunu belgelemek, (Tapu, ÇKS, Kira Sözleşmesi)

•         1 kişi sadece 1 çeşit tohumdan faydalanabilecektir.

•         1 kişiye en fazla 10 dekar için tohum verilecektir. Dekara 10 kg olmak üzere maksimum 100 kg tohum alabilecektir.

•         Birlik ve Kooperatiflerden sadece birine başvuru yapılacaktır. (İki ayrı yere yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.)

•         Yetiştirici tohumu, başvuru esnasında tohumu ekeceğini belirttiği (tapu, çks veya kira sözleşmesi)  tarlaya ekmek zorundadır.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.