Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeğitoğlu; “Pehlivanlar için 2 ton zeytinyağı talep edildi”

Edirne İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı İrfan Yeğitoğlu, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için gerçekleştirilen çalışmaları açıkladı. Yeğitoğlu, Edirne Belediyesi’nin Trakya Birlik’ten 2 ton zeytinyağı talep ettiğini açıklarken; talebin olumlu karşılandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 15:40
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Yeğitoğlu; “Pehlivanlar için 2 ton zeytinyağı talep edildi”

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Temmuz ayı 2’nci toplantısında Gençlik ve Spor Komisyonu’nun tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı İrfan Yeğitoğlu tarafından sunulan raporda, Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 1-7 Temmuz tarihleri arasında 663’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için kurumlar tarafından yapılan hazırlıklar açıklandı.

KONAKLAMA YERLERİ TEMİN EDİLDİ

Yeğitoğlu, Edirne’ye gelecek protokol misafirleri, yerli ve yabancı misafirler, başkanlık misafirleri, pehlivanlar, hakemler, cazgırlar, federasyon temsilcileri ve diğer misafirlerin konaklayacak yerlerinin temini için kentte bulunan otel, pansiyon ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan öğrenci yurtlarından oda tahsisi yapıldığını söyledi. Otel ve pansiyonların Edirne Belediyesi adına ayırdığı odalar için taahhütnamelerin hazırlandığını ve yetkililere imzalatıldığını belirten Yeğitoğlu; “Belediyemize gönderilen görevli listelerine istinaden Edirne Belediyesi adına ayrılan odalarda kimlerin kalacağı otel ve pansiyonlara bildirilmiştir. Yine aynı şekilde baş ve başaltı pehlivanlara da kalacakları otellere dair bilgilendirmeler yapılmıştır” dedi.

2 TON ZEYTİNYAĞI TALEP EDİLDİ

Yeğitoğlu, Trakya Birlik Genel Müdürlüğü tarafından Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşecek pehlivanlar için 2 ton zeytinyağı talep edildiğini açıklarken; “İlgili kurum tarafından Belediye Başkanlığımızın talebi olumlu olarak değerlendirilmiştir. Sarayiçi’nde bulunan Kırkpınar tesislerinin gerekli bakım, onarım, diğer iş ve işlerinin yapılması için Belediyemizin ilgili birimleri çalışmalarını yürüterek, 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için çalışmalarını ve planlamalarını gerçekleştirmişlerdir” sözlerine yer verdi.

ÖDÜL VE ÜCRETLER BELİRLENDİ

Edirne Belediye Encümeni tarafından Kırkpınar Yağlı Güreşleri bilet fiyatları, pehlivanlara verilecek ödül, yolluk ve tur ücretleri ile saha görevlilerinin ücretlerinin belirlendiğini söyleyen Yeğitoğlu; “Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin eksiksiz, sorunsuz ve tarihine yaraşır bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için organizasyon hizmeti, konser hizmeti, görevlilere kumanya verilmesi, davul-zurna ekibinin temin edilmesi, şehrimizin muhtelif noktalarının süslenmesi için bayrak, flama ve poster alınması, dereceye girecek güreşçilere madalya alınması, güreş sahasında görev yapacak doktor, hemşire ve diğer sağlık elemanlarına kıyafet alınması iş ve işlemleri gerçekleştirilmiştir” dedi.

BELEDİYEDEN 500 KİŞİLİK PERSONEL GÖREV YAPACAK

Yeğitoğlu, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında Kırkpınar Ağalığı yapan ağaya teslim edilmek üzere Kırkpınar ağa kemerinin de yaptırıldığını belirterek; “Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali program akışı belirlenerek başta Edirne Valiliği olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşları ile Belediyemizin ilgili birimlerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Festival boyunca Belediyemizce yaklaşık 500 kişilik personel görev yapacak olup, görev yapacak personellere gerekli bilgilendirme ve tebliğler yapılmıştır. Kırkpınar alanına girişlerin yapılacağı Sarayiçi girişlerinde düzenli otopark alanları oluşturulmuş ve trafik akışının düzenli olarak sağlanması için yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.