Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YEDAM projelerinde sona gelindi

Kapanış programı bu hafta içerisinde yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 21:28
Kaynak: MERT ERİŞKİN
YEDAM projelerinde sona gelindi

Edirne Yeşilay Şubesi tarafından Edirne’de “Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” çalışmaları kapsamında yapılan projelerde sona yaklaşıldı.

Edirne Yeşilay Şubesi tarafından Edirne’de “Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” çalışmaları kapsamında gönüllülerle beraber yapılan projeler ’de sona yaklaşılıyor. Yeşilay Elçileri Projesi kapsamında; Yeşilay gönüllüleri tarafından saha ziyareti yapılarak, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.  Esnafı ziyaret eden Yeşilay üye ve gönüllüleri ve rehabilitasyon merkezi olan  Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) tanıtımını yaptı. Yetişkin Eğitim Programı Projesi kapsamında ise Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele (TBM) çalışmaları kapsamında, kurumlarla iş birliği sağlanarak yetişkin eğitimleri verildi. Projelerin bitiminde gönüllerle bir araya gelinerek kapanış programı gerçekleştirilecek.

“BKY PROJESİ 309 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI”

Benim Kulübüm Yeşilay (BKY) Projesi kapsamında da Yeşilay gönüllüleri tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun görülen “ilkokul ve ortaokullarda” bağımlılıklar ile mücadele çalışmaları kapsamında, yaş gruplarına uygun şekilde Yeşilay tanıtımı yapılarak, eğlenceli ve farkındalık oluşturucu aktiviteler gerçekleştirildi. 2023 yılında Edirne Merkez’de Şükrüpaşa İlkokulu ve İnönü İlkokulunda uygulanan “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi ile 309 öğrenciye ulaşıldı.

“AKRAN EĞİTİM PROJESİ 3430 KİŞİYE ULAŞTI”

Akran Eğitim Programı Projesi kapsamında; Genç Yeşilay Gönüllülerimizden akran eğitimi eğiticisi olan gönüllülerimizle Üniversite ve KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurtlarında barınan öğrencilere yönelik kendi akranları tarafından ‘’Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri’’ verildi. Bu kapsamda 45 eğitimle 3430 kişiye ulaşıldı.

Yeşilay Edirne Şube Personeli Esra Güzey, projelerin raporlanma aşamasında olduğunu ve projede emeği geçen gönüllülere teşekkür mahiyetinde kapanış programı düzenleyeceklerini belirterek “Şu an projeler raporlanma aşamasında, kapanış programı kaldı. Kapanış programını gönüllülerle bir araya gelerek organizasyonda yer aldıkları için teşekkür mahiyetinde kapanış programı düzenleyeceğiz.  Daha henüz yer konusunda netleşmiş bir şey yok ama bu hafta içerisinde yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.