Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazgan: ‘Tasarruftan Anladığınız Bu Mu?’

31 Mart’taki yerel seçimlerde AK Parti’ye geçen İpsala Belediyesi, 160 işçiden 119’unu işten çıkardı. Eylem yapan işçileri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, “Tasarruf tedbirinden anladığınız şey bu mu? İnsanların ekmeğini boğazından söküp almak mı?” tepkisini gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
Yazgan: ‘Tasarruftan Anladığınız Bu Mu?’

2019’daki yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın kazandığı, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’ye geçen İpsala Belediyesi, 160 işçisinden 119’unu işten çıkardı. CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, belediye önünde eylem yapan işçileri ziyaret etti. İpsala Belediyesi’nde bir dram yaşandığını söyleyen Yazgan, “Geçtiğimiz hafta 160 işçiden 119’u işten çıkarıldı. O günden bu yana işçilerimiz direniyor, eylem yapıyor. İpsala Belediyesi’nin önünde, İpsala Belediye Başkanına ‘Bizim ne günahımız vardı’ diye sesleniyor. Bütün ülkemizin gündemini bu işin almasını istiyoruz çünkü burada dram var. 160 işçinin 119’unun işten çıkarılması nasıl bir aymazlık? Bunu anlatamıyoruz” dedi.

İşçilerin sesinin duyulmasını istediklerini söyleyen Yazgan, “Hükümet yetkilileri AKP’li belediye başkanının kulağını çekecekler mi, uyaracaklar mı, ne yapacaklarsa yapsınlar. Biz buradayız, gitmiyoruz, hakkımızı alana kadar durmaya devam edeceğiz. İşten çıkarmalardan sonra çöpler toplanmıyor, yollara bakılmıyor. Nasıl olacak hizmetlerin hali? Tasarruf tedbirinden anladığınız şey bu mu? İnsanların ekmeğini boğazından söküp almak mıdır?” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.