Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazgan; “Ön seçim için geç kalındığını düşünüyorum”

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, kentte konuşulan ön seçim iddiaları ile ilgili Batı Ekspres’e konuştu. Yazgan, ön seçim için geç kalındığını belirterek; “Halka sorma yöntemi ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 16:40
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Yazgan; “Ön seçim için geç kalındığını düşünüyorum”

Türkiye’de 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Edirne’de bazı siyasi partilerinde Belediye Başkan Adayları netleşirken, kentte Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayını belirleyecek yöntem ile ilgili iddialar konuşulmaya devam ediyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bir televizyon kanalındaki programda ön seçim istediğini belirten konuşması ile başlayan ön seçim iddiaları, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Kırklareli merkez ilçe ve Kofçaz ilçesinde düzenlenen ön seçime katılmasının ardından sosyal medya hesabından paylaştığı, “Müjde… Edirne’ye de ön seçim geliyor” ifadeleri ile devam etti.

Kentte ön seçim iddialarının artması ile birlikte CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan da sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Milletvekili Yazgan, CHP’nin Edirne’de aday belirleme yöntemine dikkat çekerek; “Yeni ve güzel bir haftaya başladık değerli yol arkadaşlarım. Kimse enseyi karartmasın. Cumhuriyet Halk Partisi bilimsel yöntemlerle ve halkımızın nabzını tutarak en doğru adayımızı Edirne merkeze atayacak, kale yıkılmayacak” sözlerine yer verdi.

“MİLLETVEKİLLERİNİN ARASINDA SORUN OLMAZ”

Yazgan, bugün ön seçim iddiaları ile ilgili Batı Ekspres’in sorularını yanıtladı. Kentte CHP Milletvekillerinin ön seçim iddiaları ile ilgili ters düştüğünün konuşulduğunu belirttiğimiz Yazgan; “Biz, CHP’den tarafız, CHP’liyiz. Yöntem ne olursa olsun milletvekillerinin arasında bir sorun olmaz. Bu ayrı bir konudur. Fikrimiz ayrı olabilir. Sonuçta hepimiz CHP’nin başarısı için çalışıyoruz” dedi.

“HALKA SORMA YÖNTEMİ İLE DEVAM EDİLMESİ GEREK”

CHP’nin Edirne’deki Belediye Başkan adayını belirlemek için ön seçim düzenleyip düzenlemeyeceğini sorduğumuz Yazgan; “Ön seçim için geç kalındığını düşünüyorum. Bu sebeple ilk yöntem olan halka sorma yöntemi ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaman anlamında aleyhimize olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.