Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAZGAN: HALKIN ZAFER GÜNÜ

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Büyük Zaferin 101’inci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda 30 Ağustos’un, bağımsızlığını kendi azim ve kararlılığında bulan bir halkın zafer günü olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2023 14:49
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
YAZGAN: HALKIN ZAFER GÜNÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Büyük Zaferin 101’inci yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayınladı. Yazgan yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün emperyalizme karşı, bağımsızlığını kendi azim ve kararlılığında bulan bir halkın Zafer Günüdür. 30 Ağustos 1922, bir milletin yeniden doğuşunu dişiyle tırnağıyla kazanmasının günüdür. Halkın harap ve bitap bir şekilde orduların taarruza geçmesini beklediği bir anda, ahali saray hükümetinden umudu tamamen kesmiş çaresizce beklerken, başı kalpaklı süvariler halkın içinden rüzgâr gibi geçip gittiler. O başı kalpaklı askerler Mustafa Kemal’in askerleriydi. O günden bugüne Mustafa Kemal’in askerleri bu topraklarda umudun adıdır. Büyük Zafer’in 101. Yıldönümünde de Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda yaktığı bağımsızlık ve istiklal ateşi halen yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bugün vesilesiyle de başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluşun ve kuruluşun kahramanlarına tekrardan minnetlerimi sunuyorum.”

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.