Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazgan: ‘Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, cumhuriyetimizin 101. yılında yayınladığı mesajında, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan cumhuriyetimiz, ilelebet yaşayacaktır. İkinci yüzyılında cumhuriyetimizi daha ileri taşıyacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
Yazgan: ‘Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak’

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, bir avuç inanmışın yol göstericiliğinde, Türk milletinin topyekûn direnişiyle tarihe yazıldığını aktaran Yazgan, şunları kaydetti:

“29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilan edilmesiyle Anadolu ve Rumeli’nin yoksul çocuklarının, emektar annelerinin, cepheden cepheye ölümü göze alan babaların kaderi değişti. Kulluk değil yurttaşlık, saltanat değil ulusal egemenlik, şeriat değil laiklik bu topraklarda kök saldı. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi oldu. Dikilen fidan büyüdü, 101 yıllık çınar oldu. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ sözünde kendisini bulan ulusal egemenlik anlayışı, bugün cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen sistem ile aşındırılmış durumda. Cumhuriyet değerleri ve devrimler, gün aşırı hedef alınıyor. Çağdaş, bilimsel, laik, ulusal, kamusal, parasız ve karma olması gereken eğitim, cemaat ve tarikatların arka bahçesine dönüştürülüyor. Sağlık sistemimiz yara alıyor. Sınırlarımız ve sokaklarımız, artık güven vermiyor. Ekonomik kriz derinleşirken, ülkede bir işsizler ordusu yaratıldı. Çocuklarımız okula aç gidiyor, kadınlar sokağa çıkarken tereddüt ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi ise iktidar eliyle etkisizleştiriliyor. Bu tablo, 101 yıl önce tüm mazlum milletlere ışık olan cumhuriyetimize yakışmıyor. İkinci yüzyılında cumhuriyetimizi daha ileri taşımak zorundayız, yurttaşlarımızın daha aydınlık günlere uyanmasını sağlamak zorundayız. Elimizi, gerekirse gövdemizi bu yolda taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak. Yaşasın Cumhuriyet.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.