Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz; “Edirne risk altında”

Edirne’de bir dönem DSİ 11’inci Bölge Müdür Yardımcılığı, sanayi sektöründe ise 36 yıl üst düzey yöneticilik yapan Sebahattin Yaz, Suakacağı Barajı’nın yapılmaması durumunda Edirne’nin büyük risk altında olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2024 11:47
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Yaz; “Edirne risk altında”

Edirne’de bir dönem Devlet Su İşleri (DSİ) 11’inci Bölge Müdür Yardımcılığı, sanayi sektöründe ise 36 yıl üst düzey yöneticilik yapan Sebahattin Yaz, Suakacağı Barajı hakkında açıklamalarda bulundu.

Balkanlar’da yağacak olan bir yağışın Edirne’yi riske atacağını vurgulayan Yaz, Suakacağı Barajı’nın Avrupa fonlarıyla yaptırılabileceğini söyledi.

“SUAKACAĞI BARAJI’NI AVRUPA FONLARIYLA YAPTIRMAMIZ MÜMKÜN”

Yaz, Edirne’nin çok büyük risk altında oldığunu söyleyerek; “Edirne çok büyük risk altında. Bu riski azaltacak bir baraj, Suakacağı Barajı’dır. Edirne’de Suakacağı Barajı yokken eğer büyük bir taşkın olursa Edirne'nin kenarını süpürür. Son yıllarda bu iklim değişikliğinde olan gelen felaketleri gördünüz mü? Edirne buna maruz kalabilir. Balkanlar'da yağacak olan şiddetli bir yağmur, büyük bir kış Edirne'yi büyük riske atar. Bu Suakacağı Barajı’nı Avrupa fonlarıyla yaptırmamız mümkün. Bu baraj Edirne için çok önemli bir baraj. Barajın ekonomik fonksiyonu da yüksek” ifadelerine yer verdi

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.