Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz DP’den aday adayı

Edirneli Makine Yüksek Mühendisi Sabahattin Yaz, Demokrat Parti Edirne Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 15:21
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Yaz DP’den aday adayı

Edirne’de Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü’nde 21 yıl Müdür Yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde proje ve yatırım direktörlüğü yapan Makine Yüksek Mühendisi Sabahattin Yaz, Demokrat Parti’den (DP) Edirne Belediye Başkan aday adaylığını açıklandı.

Yaz, kentteki bir işletmede basın mensupları ile bir araya gelerek, aday adaylığı ve projeleri ile ilgili konuştu. DP Edirne Belediye Başkan adaylığının kesinleşmesi halinde Edirne için hayata geçirmek istediği projelerini açıklayan Yaz, belediyecilik prensiplerine de dikkat çekti.

BELEDİYECİLİK PRENSİPLERİNİ AÇIKLADI

Yaz, belediye hizmetlerinde şeffaf, adaletli, hukuka uygun, bilimsel, herkese eşit mesafeli, liyakatli olacağını belirterek; “Fakir fukaraya yardım, engelliler için engelsiz çözümler, çevre korumaya en üst seviyede önem ve öncelik prensiplerimizle, sivil toplum örgütlerine de bilgi ve tecrübelerimle yardımcı olacağım” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK TÜRK İSLAM AÇIK HAVA MÜZESİ YAPMAK İSTİYORUM”

Edirne’de her ay en az bir kez halk buluşmaları düzenleyeceğini belirten Yaz, Trakya Üniversitesi yönetimi ile gençlerin arasındaki iletişimi geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Edirne’deki ulaşım ve trafik sorununun çözümü için de projelerinin bulunduğunu açıklayan Yaz, Edirne’de Selimiye Camii, Eski Cami, Kervansaray, Ali Paşa Çarşısı, Makedonya Kulesi, Sokullu Hamamı, Üç Şerefeli Camii, Edirne Belediye Binası ve Tugay Komutanlığı gibi tarihi yapıların bulunduğu alanı ise Büyük Türk İslam Açık Hava Müzesi yapmak istediğini söyledi.

“SÖĞÜTLÜK DOĞAL KALACAK”

Yaz, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni ise öncelikle Balkanlara ve daha sonra dünyaya açmak istediğini belirterek, uzmanlar ve sivil toplum örgütleri ile görüşerek Edirne için yeni bir imar planı ihya etmek istediğini ifade etti. Edirne’de devam eden 3 Nehir 1 Şehir Projesi’ni de takip edeceğini söyleyen Yaz, özellikle nehir kıyısındaki Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’nın doğal kalacak haline getirileceğini belirtti. Suakacağı Barajı ve sulaması ile ilgili de projesi bulunduğunu açıklayan Yaz, Edirne’nin içme ve kullanma suyu ile çalışmalar gerçekleştireceğini söyledi. Meriç Havzası Belediyeleri Su ve Barış Birliği’ni kurmak istediğini açıklayan Yaz, Kanal Edirne - Trakya-İstanbul projesi ile Ergene Nehri’ni balık tutulabilecek kadar temizlenebileceğini iddia etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.