Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yarın Yine Burada Olacağız”

Edirne’de Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne karşı düzenlenen oturma eyleminin üçüncü günü sona erdi. Eylemin yarın da devam edeceğini söyleyen Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Yağmur Islattı Aydın; “Ya bu yasa geri çekilene kadar ya da daha insancıl çözümler bulunana kadar burada olacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 22:26
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Yarın Yine Burada Olacağız”

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili dernekler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne karşı oturma eyleminin üçüncü günü sona erdi.

Kentteki bazı odalar, sendikalar ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemin üçüncü gününde, yaşam hakkı savunucuları Saraçlar Caddesi’nde saat 18.00’de bir araya gelirken; eylem 22.00’ye kadar devam ettti.

“YARIN SAAT 18.00’DE OTURMA EYLEMİMİZE DAVET EDİYORUM”

TBMM’de kabul edilen yasanın veto edilmesi amacıyla gerçekleştirilen eylemin sonunda Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın konuşma yaptı. Aydın, eyleme katılan tüm yaşam hakkı savunucularına teşekkür ederek; “Eşlerinizden, çocuklarınızdan, normal düzeninde giden hayatınızdan vazgeçtiniz. Bugün bu canlar için hep beraber buradayız. Hep beraber omuz omuzayız. Yarın biz yine burada olacağız. Ya bu yasa geri çekilene kadar ya da daha insancıl çözümler bulunana kadar burada olacağız. Yarın hepinizi en az 1 arkadaşınızla beraber saat 18.00’de oturma eylemimize davet ediyorum. Biliyorum; hepimiz çok yorgunuz. Ama bugün buraya yanımıza gelen, başını okşadığımız bu canların bizden başta tutunacak hiçbir dalları yok. O yüzden normal hayatınıza devam ederken bile bunu düşünmekten vazgeçmeyin. Onlardan vazgeçmeyin. Başınızı yastığa koyduğunuzda yarın buraya gelip gelmemeyi düşünürken; onların bizden başka çaresi olmadığını unutmayın. Emeğinize sağlık. Yarın görüşmek üzere” diye konuştu. Aydın’ın konuşması sırasında gözyaşlarına hâkim olamadı. Aydın’ın konuşmasının ardından katılımcılar pankart ve dövizleri toplayarak caddeden ayrıldı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.