Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yarım Asırdan Sonra Canlandırılan Gelenek

Edirneli hacı adayları yarım asırlık bir aradan sonra ilk kez Hacılar Ezanı mevkiindeki namazgahtan hac yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 16:31
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Yarım Asırdan Sonra Canlandırılan Gelenek

Yarım Asırdan Sonra Canlandırılan Gelenek

Edirneli hacı adayları yarım asırlık bir aradan sonra ilk kez Hacılar Ezanı mevkiindeki namazgahtan hac yolculuğuna uğurlandı.

Edirneli 90 hacı adayları bugün dualarla hac yolculuğuna uğurlandı.

Hacı adayları için Hacılar Ezanı mevkiinde bulunan tarihi namazgahta tören düzenlendi. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Edirne Müftülüğü tarafından düzenlenen törende yapılan konuşmalarda, hacı adaylarının yaklaşık 50 yıl aradan sonra ilk kez Hacılar Ezanı mevkiinde bulunan tarihi namazgahtan hac yolculuğuna uğurlandığı vurgulandı.

“HEYECAN VE MUTLULUK DUYUYORUZ”

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, yaptığı konuşmada unutulmuş, terk edilmiş bir geleneği tekrardan canlandırmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Bilindiği üzere burası Hacılar Ezanı Namazgah Çeşmesi. Burada daha önce hacı adaylarımız, umre adaylarımız kurban keserek, dualar ve ezanlar eşliğinde Kabe’ye uğurlanıyordu. Bu gelenek yaklaşık 50 yıldır terk edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Hacılar Ezanı Namazgahı ve Çeşmesi’nin 2021 yılında restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladık. Bugün de bu kadim geleneği tekrardan başlattık. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu geleneği devam ettireceğiz. Hacılarımızı yolcu ettik. Allah sağlıcakla gidip, afiyetle gelmeyi nasip etsin” dedi.

“BU GELENEĞİ TEKRARDAN BAŞLATIYORUZ”

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile beraber bir geleneği tekrar başlattıklarını belirten Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu; “Bu tarihi alanda, değerli kardeşlerimizi rabbime misafir olmak üzere göndermek için, bizleri bir araya getirdiğine şükrediyorum. Kıymetli hacılarımızın şimdiden haclarının hayırlı olmasını, gidemeyenlerin de bir an önce gidebilmesini yüce rabbimden niyaz ediyorum. Tarihte, Hacılar Ezanı Namazgahı olarak bilinen bu yerde, hacca gitmek için Edirne’de, burada toplanılır, kurban kesilir ve hac yolculuğu buradan başlarmış. Değerli Vakıflar Bölge Müdürümüz Ahmet Saraç ile birlikte tüm mesai arkadaşlarının desteğiyle bu geleneği tekrardan başlatıyoruz. Rabbim hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Hacı adaylarını uğurlama törenine Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç ve Edirne Müftüsü Başoğlu’nun yanı sıra, Tapu ve Kadastro 14’üncü Bölge Müdürü Hayrullah Akdemir, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Edirne Kültür Ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ile hacı adaylarının yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tören sonunda hacı adayları yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara hareket ettiler.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.