Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAĞMUR ÇİFTÇİYİ UMUTLANDIRDI

Kurak geçen bir yaz döneminin ardından bugün yağan yağmur buğday için yer hazırlama döneminde olan çiftçiyi umutlandırdı. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, “Yerler çok kuru, bu yağmur az ama inşallah devamı gelir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 13:19
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
YAĞMUR ÇİFTÇİYİ UMUTLANDIRDI

Uzun süredir yeterli yağmur yağmaması Edirne’de buğday ekimi yapacak çiftçiler için tarlaları hazırlama ve ekim yapma konusunda endişe yaratıyordu. Bugün sabah saatlerinde başlayan yağmur çiftçiyi umutlandırdı.

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabacı yağan yağmurun yeterli olmasa da umut verici olduğunu, devamının gelmesinin beklendiğini söyledi. Arabacı, “Şu ana kadar yağan yağmur yeterli değil fakat ekilmiş buğdaylar için çimlenme sağlar. İnşallah yağmurun devamı gelir. Yağmaya devam ederse ve metrekareye 50 kg ve üzerinde yağış düşerse çiftçimiz yerlerini hazırlayıp ekimini yapabilir. Şu anda toprak çok kuru ve yerler çok kurak olduğu için toprağın doyması gerek. Toprağın doyması için de yağmurun devamının gelmesi gerek. İnşallah yağmurun devamı gelir” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.