Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“YAĞIŞLAR ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRSE DE DESTEK ŞART”

CHP önceki dönem Havsa İlçe Başkanı Hüseyin Özden, yağışların çiftçileri sevindirse de maliyetlerdeki artışlardan dolayı zor bir dönemden geçtiklerini söyleyerek, çiftçilere destek sağlanmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 14:39
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“YAĞIŞLAR ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRSE DE DESTEK ŞART”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Havsa İlçe Başkanı Hüseyin Özden, bölgedeki yağışların çiftçileri sevindirdiğini belirtti.

Özden, yağan yağmurların tarım faaliyetlerini olumlu yönde etkilediğini ve çiftçilerin ekim işlemlerine başladığını ifade etti. Özden, aynı zamanda çiftçilerin karşılaştığı maliyet artışları nedeniyle zorlu bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak, çiftçilere daha fazla destek sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Özden, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada; “Yağan yağmurlar, tarım alanlarının sulanması ve ürünlerin gelişimi için oldukça olumlu bir etki yaratıyor. Çiftçilerimiz de bu durumdan memnuniyet duyuyor ve ekim işlemlerine hız vermiş durumdalar. Ancak aynı zamanda mazot, gübre gibi tarımsal girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle çiftçilerimiz zor bir dönemden geçiyor. Hükümetin çiftçilere daha fazla destek sağlaması, bu maliyet artışlarıyla baş etmelerine yardımcı olması gerekmektedir” dedi.

“HÜKÜMET TARAFINDAN DİKKATE ALINMALI”

Havsa’da tarımın önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Özden, çiftçilere yönelik desteklerin artırılmasının, bölgedeki tarımın sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu belirtti. Özden, çiftçilerin karşılaştığı zorlukların hükümet tarafından dikkate alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.