Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaçi’den Doğru Gözlük Camı Tavsiyesi

Edirne’de gözlük dükkânı işletmecisi Levent Yaçi, gözlük almak isteyenlere uyarılarda bulundu. Gözlük alırken cam seçiminin önemine değinen Yaçi, “Çok uzun yol yapanlar muhakkak polarize cam kullanması gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 15:48
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Yaçi’den Doğru Gözlük Camı Tavsiyesi

Edirne’de gözlük dükkânı işleten Levent Yaçi, gözlük seçimi hakkında önerilerde bulundu. Her ihtiyaca göre gözlük camı olduğunun altını çizen Yaçi, siyah, yeşil, kahve rengi, polarize, ‘driver’, sarı cam, mavi cam gibi çok fazla seçenek olduğunu aktardı. Her camın kendine özgü görevi olduğunu ifade eden Yaçi, gözlüklerin gözlükçüden alınması gerektiğinin altını çizdi.

“GÖZÜ EKSTRADAN DİNLENDİRMİŞ OLUYOR”

Yaçi, “Çok uzun yol yapanlar muhakkak polarize cam kullanması gerekiyor. En çok tercih edilen renkler ise; siyah, yeşil ama tabii kimi göz kahverengiyi daha çok benimser. Kimisi yeşil ama muhakkak polarize olacak. Özellikle kışın karlı havada gözün aslında en büyük düşmanı beyaz renktir. Her taraf beyaz ise evet polarize cam da fayda sağlıyor ama lakin çok çok rahat etmek istiyorum diyorsa, aynalı polarize güneş camı. Bu hem gözü dinlendiriyor hem de yansımaya ve parlamayı kırıyor. Çünkü aynalı olduğu için o yansımayı gözün içine almıyor ve dışarıya yansıttığı için de gözü ekstradan dinlendirmiş oluyor” dedi.

GÜN BATIMINA DRİVER CAM

Sürücülerin gün batımında ‘driver’ camı tercih edebileceğini aktaran Yaçi, “Bir de ‘driver’ dediğimiz bir cam var. Yolculuk esnasında gün batımı herkes olduğu gibi insanı çok rahatsız ediyor. Evet polarize cam dediğimiz olay tabii ki o da rahat ettiriyor ama ‘driver’ özellikli dediğimiz gün batımına yakalandığı zaman driver camı kullandığınızda polarize camdan çok daha rahat bir etki veriyor. Tabii bunlar kişiye özel oluyor. Biraz özel bir cam oluyor” şeklinde konuştu.

“UZUN YOL ŞOFÖRLERİNE ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM”

Sarı camı uzun şoförlerinin kullanması gerektiğini belirten Yaçi, “Bir başka cam türü ise sarı cam dediğimiz bir tür. Bu camın polarizesi de var normali de var. Tabi biz polarize camı çok tavsiye ediyoruz. Neden diyeceksin? Uzun yol şoförlüğü yapan kişilerde gece karşıdan gelen araba istediği kadar uzunları yaksın. Sarı gözlük kullanıyorsa ve polarize camsa karşı taraf istediği kadar uzunları yaksın fark etmiyor. Bir ikincisi sisli ve puslu havada kullanabiliyorsun. O yüzden sarı cam şu an için bütün uzun yol şoförlerine şiddetle, bakın ısrarla demiyorum, şiddetle tavsiye ediyorum. Hayat kurtarıyor” ifadelerine yer verdi.

“MAVİ CAM HAVA HEP AYDINLIKMIŞ HİSSİ VERİYOR”

Kasvetli hava sevmeyen vatandaşlara öneride bulunan Yaçi, “Bir de şöyle bir şey var. Mesela kimi müşterilerime şunu söylüyor; ben çok sıkıntılı bir insanım. Çok kasvetli havayı sevmiyorum. Kapalı havayı sevmiyorum. Hafif mavi camla da hep gün ışığı varmış gibi. Hep hava aydınlıkmış hissi yarattığı için de kimi insanlarda da biz bunu gördük. Yani hafif mavi camda numaralı gözlük kullanan kişiler için de hafif boyama tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

 

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.