Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vicdanları Rahat Uyuyabiliyorlar Mı?

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, Uzunköprü’de yaklaşık 15 hayvanın katledilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ‘evet’ oyu veren milletvekillerine seslenerek; “Bu görüntüleri izliyorsa gerçekten vicdanları rahat uyuyabiliyorlar mı?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 18:46
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Vicdanları Rahat Uyuyabiliyorlar Mı?

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna karşı düzenlediği oturma eylemi, 16’ncı gününde devam ediyor.

Kentteki bazı meslek odaları, sendikalar ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemde, yaşam hakkı savunucuları Saraçlar Caddesi’nde oturmaya devam ederken; Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yaklaşık 15 hayvanın öldürüldüğü katliama tepki gösterildi.

“BİR GÜN SIRANIN EDİRNE’YE GELECEĞİNİ BİLİYORDUK”

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, Uzunköprü’deki hayvan katliamına tepki göstererek; “Bu olay ne yazık ki beklediğimiz bir şeydi. Bir gün sıranın Edirne’ye geleceğini biliyorduk. Çünkü maalesef bu ülkenin her ilinde canice yaşayan insanlar var. Bu yasayla beraber ellerine çok büyük bir güç geçirdiklerini düşünüyorlar. 16 gündür buradan söylüyoruz, yasa hazırlanırken de söyledik; ‘bu yasa şiddet getirecek, şiddeti doğuracak’ dedik. Dediklerimiz şu anda Türkiye’nin her yerinde çıkıyor. Ne yazık ki ülkece bu görüntüleri daha çok göreceğiz. Şehrimizde yaşanması hepimizi daha da derinden yaraladı. Ama bir daha yaşanmayacağını, bu yasa böyle kaldığı sürece ne yazık ki garanti edemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘EVET’ OYU VEREN MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Aydın, yasaya ‘evet’ oyu veren TBMM’deki milletvekillerine de seslenerek; “Buradan soruyorum; bu yasaya ‘evet’ oyu veren milletvekilleri, bu görüntüleri izliyorsa gerçekten vicdanları rahat uyuyabiliyorlar mı? Hani bu hayvanları barınaklarda koruyacaklardı? Söyledikleri gibiyse neden korumuyorlar? Şu an neden adaleti sağlamıyorlar? Bu olayların failleri bulunsa ne olacak? Bugüne kadar zaten hiçbir şey olmadı. Her zaman üstü kapatıldı. Şimdi 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası diyorlar. 5 yılın altında zaten yatarı yok. Bu katiller aramızda gezmeye devam edecekler. Bugün hayvana şiddetle başlıyor; daha sonra çocuğa ve kadına şiddetle devam ediyor. Bu katiller, gücünü gösterebilecekleri hayvanların, insanların üzerinde bu emellerini gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Bugün hiçbirimiz bu ülkede artık güvende değiliz. Bugün hayvanlarla başladı; öbür gün çocukla ve kadınla devam edecek. Ben bir kadın olarak kendimi asla güvende hissetmiyorum. Bu şekilde devam ettiği ve adalet yerini bulmadığı sürece de güvende hissetmeyeceğim” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.