Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Veteriner Hekimler Olmadan Sağlıktan Bahsetmek Mümkün Değil”

Edirne’de Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası 19’uncu Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Polat Türkoğlu, “Veteriner hekimler olmadan sağlıktan bahsetmek mümkün değildir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 17:43
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Veteriner Hekimler Olmadan Sağlıktan Bahsetmek Mümkün Değil”

Edirne’de Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası 19’uncu Genel Kurul Toplantısı, kentteki bir otelde gerçekleştirildi.

Programa Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Polat Türkoğlu ve veteriner hekimler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, açılış konuşmasıyla devam etti.

“GEREKEN BEDELLERİ ÖDEYECEĞİZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Polat Türkoğlu, “Kıymetli meslektaşlarım. 1983 yılından başlayarak, kademeli olarak yürütülen yanlış politikalar neticesinde maalesef mesleki kayıplarımız önü alınamaz hale gelmiştir. Sesimizi duymak istemeyenler, bizleri görmezden gelenler unutmamalıdır ki bizlere reva görülen bu haksızlık aslında başta ülke hayvancılığı olmak üzere halk sağlığı ve çevre sağlığına vurulan ağır bir darbedir. Bizler yeri geldiğinde mesleki bilinç ve toplum sağlığının korunması adına şehit olan Volkan Lale, yeri geldiğinde kovid-19 aşısını üreten Aykut Özdarendeli yeri geldiğinde İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy olacağız. Üzerimize düşeni her daim yapacak ve gereken bedelleri ödeyeceğiz. Ancak bizlere bunu reva görenler bu vebal altında kalacaklardır. Geçtiğimiz süreçler göstermiştir ki veteriner hekimler olmadan sağlıktan bahsetmek mümkün değildir. Uzun zamandır dile getirilen tek sağlık söylemine uygun şekilde tüm paydaşlarla çalışmaların hız kesmeden devamı sağlanmalı, veteriner hekimlerin sağlık sınıfının temel taşı oldukları tüm yetkililer tarafından benimsenmelidir. Sayıları hızla artan veteriner fakülteleri açmak, eğitim kalitesini düşürmek yerine bağımsız veteriner teşkilatları kurulmalı, halk sağlığı ve veteriner araştırma enstitülerinin sayıları arttırılmalı, yerel yönetimlerin tamamında Veteriner İşleri kurulmalı. Sayıları her gün azalan aile işletmeleri desteklenmeli, ülke hayvancılığının geliştirilmesi için çalışılmalıdır. Bizler dün olduğu gibi bugün de bu hususta elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız” dedi.

YARIN SEÇİMLER İLE DEVAM EDECEK

Konuşmanın ardından divan heyeti seçildi. Divan Heyeti Başkanlığına Tamer Serhatli, divan kuruluna da Kubilay Yıldız ve Aydeniz Patmezci oy birliğiyle getirildi. Daha sonra gündemin karara bağlanması, konukların konuşması, yönetim kurulu faaliyet raporlarının okunması, gelir ve gider bilanço hesaplarının okunması, denetim kurulu faaliyet raporlarının okunması, yönetim ve denetim raporlarının okunması, odada çalışacak personel kadrolarıyla ödenecek ücret miktarının belirlenmesi, taşınır taşınmaz mal alım ve satışı hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşülmesi, tahmini bütçenin görüşülmesi ve onaylanması, oda kurullarına aday başvurularının kabulü, oda kurulları için yapılacak olan seçimde çoğaltılmış oy pusulalarının kullanılması hususunda karara bağlanması, dilek ve temenniler ile program sona erdi. Genel kurul toplantısı, yarın gerçekleştirilecek seçimler ile devam edecek.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.