Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Veren için çok, alan için az”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, asgari ücretteki artışı değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 14:15
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Veren için çok, alan için az”

www.batiekspres.com haber sitesine açıklama yapan Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinin iş dünyası üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Aladağ, asgari ücretin belirlenmesindeki artışın, işverenler için yüksek maliyetler doğuracağını ifade ederek, “Veren için çok, alan için az bir durumla karşı karşıyayız. Küçük ve az personel çalıştıran işletmeler, bu artış nedeniyle zor günler geçirecek. Ancak, büyük firmaların bu durumdan fazla etkilenmeyeceğini söyleyebiliriz” dedi.

Asgari ücretteki artışın özellikle küçük ölçekli işletmelerin zorluk yaşamasına neden olacağını dile getiren Aladağ, “Zaten ekonomik olarak sıkıntıda olan küçük işletmeler, bu artışla birlikte daha da zor duruma düşebilirler. Bu, işsizlik oranlarını artırabilir ve iş dünyasında dengesizliklere yol açabilir” şeklinde konuştu.

Aladağ, mevcut hükümetin ekonomiyi etkili bir şekilde yönetemediğini söyleyerek, “Gelinen noktada, her şeyin fiyatının dolar üzerinden belirlenmesi, ekonominin sağlıklı bir şekilde yönetilmediğini gösteriyor. Bu durum, vatandaşların alım gücünü olumsuz etkiliyor ve yaşam standartlarını düşürüyor. Ekonomiyi daha dengeli ve adil bir şekilde yönetmeye odaklanmalıyız. Enflasyon olmazsa asgari ücrete zaten zam gerekmez. Ama enflasyon arttıkça alım gücünün düşmesiyle milyonlarca asgari ücretli kara kara maaşlara yapılacak olan zam oranını düşünüyor. Bu yapılan zam 3-5 ay içinde zaten enflasyondan dolayı eriyip gidecek. Ekonomi böyle yürütülmeye devam ederse hem asgari ücretliler hem de küçük işletmeler zorluklarla mücadele etmeye devam edecekler” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.