Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Vedat Milor çok haklı”

Edirneli sakatat satıcısı Şenol Karaşin, ünlü Gurme Vedat Milor’ün “Sakatat sevmeyen insan hiçbir zaman gerçek anlamda Gurman olamaz" paylaşımına katıldığını belirterek “Sakatat yemeyen insan gerçekten hiçbir şeyden anlamaz. Etin en değerli yeri sakatatıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 18:01
Kaynak: HİLAL PEKER
“Vedat Milor çok haklı”

Edirne'de sakatat satıcısı olarak faaliyet gösteren Şenol Karaşin, ünlü Gurme Vedat Milor'un sosyal medya hesabından yaptığı “Sakatat sevmeyen insan hiçbir zaman gerçek anlamda Gurman olamaz" paylaşımına katıldığını belirtti. Sakatatın lezzet ve besin değeri açısından önemli olduğunu belirten Karaşin, sağlıklı beslenme açısından da sakatatın önemine değindi. Ayrıca, sakatatın doğru şekilde pişirilmesiyle lezzetli yemeklerin ortaya çıktığını ifade etti.

Edirnelilerin sakatata talebi olduğunu belirten Karaşin, her çeşidine ayrı bir ilgi olduğunu ifade etti. Karaşin, dana ciğerinin kilosunun 400 lira olduğunu, sakatatın et fiyatları ile yarışır hale geldiğini söyleyerek vitamin bakımından da zengin olduğunu vurguladı.

“MUTLAKA 15 GÜNDE BİR TÜKETİLMESİ GEREKİYOR”

Sakatat hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaşin; “Ünlü gurme Vedat Milor’a katılıyorum. Sakatat yemeyen insan gerçekten hiçbir şeyden anlamaz. Etin en değerli yeri sakatatıdır. Sakatat vitamin olarak etten daha farklıdır. Doku zenginliği olarak çok iyi. Mutlaka 15 günde bir tüketilmesi gerekiyor. Bizde her çeşidi var. Kuzu kellesi, kuzu paçası, dana paçası, kuyruğu, yüreği, böbreği, dalağı, dana ciğeri var. Dana ciğerinde kilogram fiyatı 400 lira, dana kuyrukta 200 lira, kuzu kellenin tanesi 150 lira, işkembe 80 lira, kuzu paça 15 lira, böbrek 80 lira, dana yüreği 100-180 lira arasında değişiyor. Dananın karaciğeri fiyat olarak etle yarışıyor. Sakatat zenginlik demek. Edirneliler sakatatı seviyor. Her çeşidine ayrı bir ilgi ve talep var. Sakatatı yapmasını bileceksin” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.