Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VAYSAL KÖYLÜSÜNÜ SEVİNDİRECEK KARAR

-Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal köyünde planlanan II. Grup Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin ÇED süreci sonlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 14:22
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
VAYSAL KÖYLÜSÜNÜ SEVİNDİRECEK KARAR

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal köyünde Zet Lojistik Hazır Beton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan II. Grup Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin ÇED süreci sonlandırıldı.

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İlimiz Lalapaşa İlçesi, Vaysal Köyünde yer alan 90190 ruhsat numaralı (ER: 3406858) sahada Zet Lojistik Hazır Beton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan ‘90190 Ruhsat Numaralı (E.R. 3406858) II. Grup Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi’ projesinin ÇED süreci, 29.07.2022 tarihli ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 2. fıkrasının (b) bendinde yer alan; ‘Proje sahibi veya yetkili temsilcisinin talep etmesi halinde ÇED süreci, aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır’ hükmü gereğince sonlandırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

ORMAN VE TARIM ARAZİSİ OLMASI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Projenin ÇED süreci, 5 Mayıs 2023 tarihinde başlamıştı. Projenin ÇED sürecinin başlamasının ardından vatandaşlar projeye itiraz etmişti. Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan projenin tanıtım dosyasında; planlanan proje sahası için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) parsel sorgu sistemi üzerinden yapılan sorguda proje alanının tarım ve orman arazisi olarak görüldüğüne, Orman Genel Müdürlüğü e-harita uygulaması üzerinden yapılan incelemede ise orman vasfındaki arazilerden oluştuğuna yer verilmesi dikkat çekmişti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.