Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Vatandaşlar Zam Haberlerinden Bıktı”

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu konut ve işyerlerinde kullanılan elektriğe yüzde 38, tarımsal sulama amaçlı kullanılan elektriğe ise yüzde 30 zam yapılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 14:08
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Vatandaşlar Zam Haberlerinden Bıktı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada elektrik zamlarına tepki göstererek şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız artık zam haberlerinden bıktı, usandı. Her sabah güneş doğmadan yeni bir zamla uyanıyoruz. Elektriğe yapılan yüzde 38'lik zam, zaten zor durumda olan halkımızı daha da çıkmaza sokuyor. Tarımsal sulamada kullanılan elektriğe yapılan yüzde 30'luk zam ise çiftçilerimizi derinden etkiliyor. Bu zamlardan sonra nasıl üretim yapacaklar, nasıl geçinecekler?

Vatandaşlarımızın canından bezmiş durumda olduğunu görüyoruz. Ekonomik olarak bu yükü taşımaları artık imkânsız hale geldi. Hükümetin bu politikalarından vazgeçmesi ve halkın yanında duracak adımlar atması gerekiyor.

Tarım sektörüne yapılan yüzde 30 elektrik zammı geri çekilmelidir. Aşırı sıcaklar tüm tarım ürünlerinde sulama ihtiyacını arttırdı. Çiftçilerimiz artan su ve elektrik bedellerini ödemekte zorlanmaktadırlar. Acilen sulama birlikleri vasıtasıyla yüzde 50 desteklemenin tekrar gündeme alınması ve tarımsal desteklerin arttırılarak zamanında ödenmesini talep ediyoruz.

Biz, CHP olarak, vatandaşlarımızın haklarını savunmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğiz.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.