Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatan Partisi ve TKP’den ETUS Zammına Tepki

Edirne’de Vatan Partisi ve Türkiye Komünist Partisi (TKP), Edirne Belediyesi’nin Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nda toplu ulaşım minibüs ücretlerine yüzde 37 zam yapılmasına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
Vatan Partisi ve TKP’den ETUS Zammına Tepki

Vatan Partisi Edirne İl Başkanlığı ve Türkiye Komünist Partisi Edirne İl Başkanlığı tarafından ETUS zammına tepki gösterildi. Her iki parti de zamların geri çekilmesini ve Edirne halkına yakışan, güvenli ve ekonomik bir ulaşım sistemi kurulmasını talep etti.

“SÖZLERİNİ TUTMAYACAKLARININ KANITI”

Vatan Partisi Edirne İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, belediye meclisinde alınan zam kararının ardından Edirne’de toplu ulaşımın büyük bir sorun haline geldiği belirtildi. Açıklamada, “Dün yapılan belediye meclisi toplantısıyla Edirne’mizde minibüsle ulaşıma yüzde 37, taksi ve servislere ise yüzde 50 zam geldi. Halbuki Mart ayında yapılan yerel seçimlerde mevcut belediye başkanımız Filiz Gencan Akın ulaşıma yüzde 20 indirim yapacağını belirtmişti. Ancak öğrenci biniş fiyatının 16 TL olması bu sözlerini tutmayacaklarının kanıtıdır” denildi.

“EDİRNELİLER BU ÇİLEYİ ÇEKEMEZ”

Açıklamada ayrıca, “Edirne Belediyesi’nin neden bir toplu ulaşım hattı yok? Neden özel şirketlerin insafına bağlıyız? Ulaşımı ucuzlatmak, kalitesini arttırmak gibi bir hedefiniz var mı? Edirne gibi küçük bir şehirde ulaşım gibi temel bir ihtiyacı çözemeyen belediyenin işlevi nedir?” soruları yöneltildi. Vatan Partisi, belediyenin sadece zam taleplerini karşılamakla yetindiğini ve ekonomik krizi halka fatura ettiğini savundu. “Edirneliler olarak bir etkinlik ya da bir olay gerçekleşince acaba bu sefer ne kadar zam yapılacak diye bekliyoruz. Kakava şenlikleri başlıyor ulaşıma zam yapalım, Kırkpınar başlıyor ulaşıma zam yapalım, okullar açılıyor ulaşıma zam yapalım gibi fırsatçı anlayışla bu belediye daha fazla yönetilemez. Edirneliler daha fazla bu çileyi çekemez” ifadeleri kullanıldı

“ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN”

Türkiye Komünist Partisi Edirne İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Ülkenin içinde olduğu ekonomik buhran sebebiyle günlük alışverişini tamamlayabilmek için bile birçok ihtiyaçtan feragat etmek zorunda kalan Edirne halkına bu yapılan zulümdür. Kendi toplu taşıma sistemini kurabilecek yeterliliğe dâhi sahip olmayan belediye yönetiminin bir de yerli ve legal mafyalarımızı zengin etmek adına böyle bir zam kararı almasını asla kabul etmiyoruz. Taleplerimiz seçim vaadi indirimken zam yapan yönetimden halkın talepleridir. Zamlar geri çekilsin, Edirne halkına yakışan halkçı bir ulaşım sistemi belediye bünyesinde ve kâr amacı gütmeden kurulsun. Halk güvenliğini tehlikeye sokan hurda araçlar yenilensin” ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.