Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Soytürk ÇİŞAD Toplantı ve Afet Eğitim Merkezi Binası’nın Açılışına Katıldı

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği Toplantı ve Afet Eğitim Merkezi Binası’nın açılışına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
Vali Soytürk ÇİŞAD Toplantı ve Afet Eğitim Merkezi Binası’nın Açılışına Katıldı

Çorlu ilçesinde gerçekleştirilen açılışa Vali Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Gökhan Diktaş, Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Saray Belediye Başkanı Abdul Taşyasan, Eski Vekil Metin Akgün, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Kırçuval, TRAKYASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Celal Öğücü ve ÇİSAD üyeleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Soytürk; “Nüvit Bey’le Velimeşe OSB’nin Müteşebbis Heyeti’nden dolayı tanışıyorum. Kendi işyeri olsa herhalde bu kadar uğraşır. Buranın kalkınması, altyapısı, buraya para kazandırma ve hizmet etme anlamında çok büyük bir heyecanı var. Diğer taraftan ÇİŞAD gibi bir kuruluşla, sivil toplum örgütünde de çalışmaları var. Buna da şahidim. Özellikle burs konusundaki heyecanına, katkısına şahidim. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ederim.

Bende 6 Şubat depreminde Kilis’teydim. Deprem anında deprem sonrasında bütün gelişmeleri yaşadım. Çok zor bir durum Allah bir daha böyle bir durum inşallah yaşatmaz ama bu depremlerden önce alınması gereken tedbirler var. Bunların başında kentsel dönüşümler geliyor. Eğer eski binaları, dayanıksız binaları biz yenileriyle değiştiremezsek kayıplarımız çok olacaktır. Biz bugün Tekirdağ’da yeni okullar yapma hamlesi yapıyoruz. Bunun sebebi 10 yıl önce şimdiki İçişleri Bakanımızın burada Vali iken okullar depreme dayanıklı mı test ettirelim demesinden kaynaklı olarak 252 okulu testten geçirmişiz. Büyük bir kısmını güçlendirmişiz. Geri kalan kısmını da hep beraber elbirliğiyle yeniliyoruz. Yıktık, yenilerini yapıyoruz. Aynı şeyi diğer kamu kurumlarında da vatandaşların evlerinde de yapmamız gerekir. Bu bence en önemli tedbir.

Deprem olduktan sonra yapılacak işler var. Nedir bu yapılacak işler? Depremleri bir araya getirecek buluşma noktaları bunlardan biridir. Bununla ilgili büyükşehir belediyesinin çalışmalarını yakinen izliyorum. Kadir Başkan döneminde her ilçeye buluşma noktaları, toplanma noktaları ile ilgili çalışmalar yapıldı. Altyapı ihaleleri yapıldı, büyük bir kısmı tamamlandı ve onu takip etmeye devam ediyoruz. Ayrıca Tekirdağ AFAD, gönüllü arama-kurtarma ekipleri oluşturma konusunda ciddi çalışmalar yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Bu rakamları belli bir sayıya ulaştırabilirsek, ne kadar çok arama-kurtarma ekibimiz olursa o kadar çok canı kurtarabiliriz diye düşünüyoruz. Bugün açtığımız tesis, afet eğitimi ile ilgili önemli bir nokta olacaktır. Emeği geçen Çorlu Belediye Başkanına, Nüvit Bey’in nezdinde dernek üyelerine ve diğer emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, kuruluşumuzun, binamızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Ardından Vali Soytürk ve protokol üyeleri, Toplantı ve Afet Eğitim Merkezi Binası’nı gezdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.