Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Sezer, Şehit ve Gazi Yakınlarıyla Yemekte Buluştu

Edirne Valisi Yunus Sezer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 21:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 22:47
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Vali Sezer, Şehit ve Gazi Yakınlarıyla Yemekte Buluştu

Edirne Valisi Yunus Sezer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi aileleriyle Trakya Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, şehit aileleri ve gazi yakınları katıldı.

Programda Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, şehit ve gazi ailelerinin masalarını tek tek gezerek sohbet etti.

“İSTİKLAL MÜCADELESİNİN BİR ÖRNEĞİNİ DAHA SERGİLEDİK”

Programda konuşan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu; " Bugün 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletimizin topyekûn direnişinin yıl dönümünün arifesindeyiz. Ülkemiz, içinde bulunduğu coğrafya, askeri ve siyasi konumu itibariyle geçmişten günümüze sürekli olarak iç ve dış odakların tehditlerine maruz kalmış ve bu tehditlere karşı yaptığı vatan savunmasında pek çok asker, sivil, polis, kamu görevlisi vatandaşımızı şehit ve gazi vermiştir. Dünyanın en güçlü devletlerine karşı Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelelerde, son olarak yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişiminde, milletimizin her bir ferdi istiklal ve istikbali için hiç çekinmeden canlarını feda etmiştir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi kargaşaya sürüklemek isteyen ve ülkeyi ele geçirmek isteyen silahlı hainlere, tanklara, zırhlılara ve savaş uçaklarına karşı canlarını siper etmiş; tankların önünde korkusuz, azimli ve kararlı bir şekilde durarak milli birlik ve milli iradeyi gösterip, bir istiklal mücadelesi örneğini daha sergilemiştir. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü birlik ve beraberliğimize güç katmasını dilerken, vatan, millet, bayrak uğruna ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, çocuklarını, eşlerini ve yakınlarını kaybedenlere sabır diliyor, ölümü göze almış gazilerimizi milletçe şükranla yad ediyoruz" dedi.

“UNUTULAN İHANET TEKRARLANIR”

15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini hatırlatan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal; " Yarın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü. Bundan tam 8 yıl önce, istikbalimize ve istiklalimize darbe vurmak isteyen hain FETÖ terör örgütü bir darbe girişiminde bulundu. Ama biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle de millet iradesinin üzerinde bir irade tanımayan bir milletiz. Canlarını feda etmek uğruna, bu millet darbeye müsaade etmedi. Maalesef bu topraklarda birçok darbe girişiminde bulunuldu. Ama artık bu millet, yeter, söz milletindir diyerek darbelere müsaade etmedi ve bundan sonra da etmeyecektir. Nasıl soykırımı unutmazsak, ihaneti de unutmayalım. Çünkü unutulan ihanet tekrarlanır. Ben bu vesileyle Gazze'de yaşanan soykırımın da bir an önce sona ermesini diliyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

“ASKERİMİZ VE POLİSİMİZ KENDİ İÇİNDEN OLAN İNSANLARLA SAVAŞTI”

Vatandaşların 15 Temmuz darbe girişimini 7 saatlik bir sürede engellediğine değinen Edirne Valisi Yunus Sezer; " Milletimiz, cephede savaşmıştır, düşmana karşı savaşmıştır, mücadele vermiştir. Askerimiz kanının son damlasına kadar Suriye’de savaşmıştır. İstiklal mücadelesini vermiştir. Çanakkale’de savaşmıştır ama hep omuz omuza savaşmıştır. 15 Temmuz'da biz bir şeyi fark ettik. Askerimiz ve polisimiz, kendi içinden olan insanlarla savaştılar.  Bu millet, gerçekten bir destan yazdı. 251 şehidimiz ve 2331 gazimiz var. Bunlar gözlerini kırpmadan demokrasimiz ve özgürlüğümüz için canlarını feda etti. Allah hepsinden razı olsun, Allah rahmet eylesin. Cumhurbaşkanımızın sokağa inin demesiyle başlayan ve bütün darbeyi yapanlar ve arkasındakilerinin bütün hayallerini 7 saatlik bir sürede suya düşüren inanılmaz bir mücadele vermiştir. Çıplak ellerle tanklara dur dedi. Bu çok anlamlı ve önemlidir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım" şeklinde konuştu.

Program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nun şehit ve gaziler için duasıyla sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.